Social

Halkidiki si Alexandru cel Mare cu 300 de euro

O vacanta de o saptamina in nordul Greciei costa putin daca turistul isi stabileste din timp traseul.  Salonic este considerat unul dintre cele mai frumoase orase din Grecia.

Prima oprire este la Salonic, oras situat in nordul Greciei. Distanta Bucuresti-Salonic este de aproximativ 700 de kilometri. Chiar in centrul orasului se afla ceea ce a mai ramas din Arcul lui Galerius, construit de imparat in anul 303 pentru a celebra victoria obtinuta impotriva persilor in anul 297.

Cel mai cunoscut monument din Salonic este Turnul Alb, construit de turci in secolul al XV-lea.  Orasul este vestit si prin bisericile sale. Cea mai importanta este Biserica „Sfintul Dumitru“. Conform legendei, este locul in care Sfintul Dumitru a fost inchis, torturat si apoi omorit in anul 305. „Sfinta Sofia“ este o biserica ridicata in secolul al VIII-lea.

Publicitate Pentru citeva sute de ani a fost transformata in moschee , dar din 1912 a redevenit biserica. Si aici pot fi admirate mai multe mozaicuri din secolele IX-X. Nu in ultimul rind, trebuie vizitate muzeele din Salonic. Pentru a vedea orasul si obiectivele turistice sint suficiente doua zile. 

Pentru trei nopti de cazare intr-un hotel de 3 stele situat in centrul orasului se vor plati intre 150 si 220 de euro/camera.  Sejurul se poate prelungi in cazul in care se doreste vizitarea altor obiective istorice din aceasta zona.

Cel mai apropiat este Pella, fosta capitala a regilor macedoneni, dintre care cei mai cunoscuti sint Alexandru cel Mare si tatal sau, Filip al II-lea.  Vechea cetate a fost descoperita in 1957, iar in prezent pot fi admirate ramasitele Palatului lui Archelaus, in care se spune ca s-au nascut Filip al II-lea si Alexandru cel Mare.

Renumite sint si mozaicurile descoperite la Pella. Mai multe obiecte gasite aici se pot vedea la Muzeul cetatii. Distanta Salonic-Pella este de 45 km. Pasionatii de istorie pot merge si la Vergina, locul in care s-au descoperit ruinele anticei Cetati Aigai, care a fost capitala regatului Macedoniei pina cind aceasta a fost mutata la Pella, in secolul al V-lea I.Chr. Chiar si dupa aceasta a ramas un oras important deoarece aici erau inmormintati regii macedoneni. Legenda spunea ca, atunci cind un rege nu va fi inmormintat aici, dinastia sa se va stinge. 

Aici se afla ruinele teatrului in care a fost asasinat Filip al II-lea, dar si mormintul acestuia. Se pot vizita si Palatul Palatitsia, construit de regele Antigonos Gonatas, dar si alte temple . Se mai poate face si o excursie la Muntele Athos . In cazul in care se va opta pentru aceasta varianta, la cheltuieli se vor mai adauga 50 de euro pentru o noapte de cazare. 

Cei care decid sa faca acest drum in luna mai pot merge si la plaja in turism si castiga premiile noastre. Trebuie doar sa te inscrii la newsletterul de turism si sa raspunzi la o intrebare.

 

 


Aboneaza-te la Newsletter-ul de Turism Acasa.ro ca sa afli care sunt cele mai frumoase destinatii de vacanta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea