Social

#bugetar #salarizare #guvern lege

Guvernul spune ca anul viitor vor fi aplicate inghetari salariale si disponibilizari

Viitoarea lege a salarizarii unice aduce cresterea salariului mediu brut cu euro , dar va face si victime, pentru ca peste 300 de mii de de bugetari isi vor pierde locul de munca pana in 2015. in 2010 salariul minim va ajunge la 705 lei iar bugetarii care in prezent iau salarii de peste 2.200 lei nu vor beneficia de majorari ale veniturilor.

Aplicarea noii legi va incepe sa aiba efect din 2010, atunci cand peste 150000 de salariati vor fi concediati , ducand astfel la reducerea cheltuielilor salariale in PIB. Acelasi lucru se va intampla si in urmatorii cinci ani, astfel ca aceasta pondere va ajunge de la 9,4% la 6%, dupa cum noteaza Gandul.

Salariile vor incepe o crestere etapizata, salariul mediu brut ar urma sa creasca cu 300 de euro, ajungand la 3.430 lei – 800 de euro la cursul actual. In 2010, salariul minim va fi 705 lei, aceasta fiind noutatea legii in forma finala, acest venit urmand sa ajunga la 1.100 de lei in 2015. Majoritatea salariilor vor creste si vor fi si salarii care vor fi majorate cu 120%.

Potrivit intentiei Guvernului Boc, bugetarii care in prezent iau leafa de peste 2.200 lei, cat e nivelul salariului mediu brut din sectorul bugetar, nu vor beneficia de majorari ale veniturilor in 2010, dupa cum noteaza Evenimentul Zilei.

In ce priveste sporurile, ponderea acestora va scadea de la 51% in prezent, la 30% din 2010, respectandu-se astfel unul dintre angajamentele Guvernului Romaniei fata de FMI.

 

  •   2009-08-26
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

L.V.

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii