Social

#violente studenti liceeni #reforma educatie franta #guvern francez

Guvernul francez amana reforma in educatie de teama revoltelor

guvernul francez a anuntat luni ca amana cu un an reforma pentru licee, marcand astfel o schimbare neobisnuita de cand Nicolas Sarkozy a preluat puterea, in contextul riscului unei explozii pe plan social.

Ministrul educatiei, Xavier Darcos, a anuntat ca a "decis sa lase mai mult timp" pentru implementarea reformei in sistemul secundar, primul an de liceu, in "acord" cu presedintele Sarkozy, relateaza AFP.

Masura urma, initial, sa intre in vigoare la inceputul anului scolar 2009. Potrivit Ministerului, reforma va intra in vigoare in anul scolar 2010, fiind prima etapa a unei reformari a sistemului liceal in perspectiva bacalaureatului. Guvernul se confrunta de doua saptamani cu o nemultumire tot mai mare din partea liceenilor, care a dus la numeroase manifestatii in intreaga Franta, printre care unele marcate de violente.

Luni, mii de liceeni au manifestat la Lille, Nantes si Brest. Cele doua organizatii ale liceenilor, UNL si Fidl, au cerut continuarea protestelor marti si joi, "pentru o noua reforma a sistemului liceal si impotriva reducerii posturilor din educatie". 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea