Social

Gutuia, aliatul sanatatii

Consumul gutuilor in stare proaspata sau prelucrata asigura organismului aportul necesar de zaharuri simple, minerale, vitamine si substante pectice. Gutuile sunt bogate in: glucide , proteine, lipide, celuloza, pectina, fier, calciu, potasiu, magneziu, vitamina C. Substantelor pectice li se acorda, la ora actuala, o importanta deosebita in dietoterapie, atat in reducerea colesterolului, a riscului fata de bolile cardiovasculare, cat si in eliminarea substantelor toxice, in special, a metalelor grele. De asemenea, asocierea tanin-pectina din gutui este valoroasa datorita actiunii astringente pe care o exercita asupra mucoaselor digestive. Tocmai datorita acestei proprietatI, gutuile sunt utile in tratamentul diareei si al dizenteriei. Datorita aromei placute si continutului in acizi organici, sucul de gutui este indicat in combaterea starii de voma si stimularea poftei de mancare. Sucul proaspat de gutui face adevarate minuni in vindecarea acestor afectiunilor pancreatice. Sucul de gutui are efecte stimulente ale activitatii pancreasului si antiinflamatoare , fiind un excelent adjuvant al medicatiei clasice in aceste boli. Substantele continute gutui stimuleaza activitatea hepatica, maresc gradat pofta de mancare , au efecte imunostimulente. De asemenea, coaja gutuilor inhiba dezvoltarea microorganismelor ce declanseaza hepatita de tip A, B si C. Aboneaza-te la Newsletter-ul de Sanatate Acasa.ro ca sa afli cum sa ai o viata sanatoasa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea