Social

#infectii acute ale cailor respiratorii superioare # CNSCBT #AH1 #decese gripa #gripa #pneumonie

Gripa face ravagii! Printre decese, si un bebelus de doar o luna

Intr-o singura saptamana, opt persoane au decedat din cauza gripei, potrivit datelor comunicate de Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Decesele s-au inregistrat, in saptamana 1-7 februarie, fie la varste extreme (copil in varsta de o luna), fie la persoane care aveau conditii medicale pre-existente si care nu erau vaccinate gripal.

Numarul total de decese cu virus AH1 este de noua, potrivit CNSCBT.

La nivel national, numarul total de cazuri de infectii respiratorii acute (gripa clinica neconfirmata, infectiile acute ale cailor respiratorii superioare ) a fost de 91.127, cu 14.5% mai mic comparativ cu cel inregistrat in aceeasi saptamana a sezonului precedent, cand au fost 106.551, si cu 1.7% mai mare fata de cel inregistrat in saptamana precedenta (89.591).

 

In prima saptamana a lunii februarie s-au inregistrat la nivel national 376 cazuri de gripa si 35 de cazuri de Infectie Respiratorie Acuta Severa (SARI), cu 18 mai multe fata de saptamana precedenta si cu 12 mai multe fata de aceeasi perioada a sezonului anterior.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea