Social

#trenuri oprite in gari #. trenuri #greva spontana #cfr #greva

Greva spontana CFR! Peste 100 de trenuri oprite in gari

Aproximativ 145 de trenuri in intreaga tara sunt afectate de greva spontanta a angajatilor CFR, dintre care si trei trenuri internationale care se deplasau catre Budapesta si Viena. Acesta au fost oprite in gari in aceasta dimineata, angajatii CFR din 7 regionale din tara, refuzand sa mai intre la munca dupa ce noaptea trecuta a expirat contractul colectiv de munca.

 

Protestul are loc in 7 regionale din tara: Bucuresti, Brasov, Iasi, Timisoara, Cluj, Craiova si Galati. Trenurile nu pleaca din gari, iar pasagerii nu stiu cand isi vor putea continua calatoriile. Mai mult, in Bucuresti, nu se mai vand bilete de calatorie.

Calatorii sunt rugati ca inainte de efectuarea calatoriei sa solicite informatii despre intarzierile care se inregistreaza in traficul feroviar la statiile si agentiile CFR din Bucuresti si din tara, la telefon 021/9521.

"Acest protest are loc in contextul in care administratia si federatiile sindicatele reprezentative se afla deja in negocieri pentru semnarea noului Contractul Colectiv de Munca 2017-2018, negocieri in cadrul carora conducerea CFR SA a anuntat ca in bugetul companiei pentru anul 2017 este inclusa o cresterea a fondului de salarii cu 22,5%, crestere care se va regasi, in urma negocierilor cu partenerii sociali, in salariile angajatilor. Mentionam faptul ca, administratia a propus partenerilor sociali incheierea unui acord pana la semnarea CCM pentru perioada 2017/2018 pentru a asigura astfel protectie sociala angajatilor, relatii de munca echitabile, precum si un cadru normal si legal de functionare a companiei dupa expirarea pe 21 martie 2017 a contractului colectiv de munca", transmite CFR, pe pagina de Facebook.

Sursa foto: metropotam.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea