Social

#zboruri anulate #romatsa #greva ROMATSA

Greva Romatsa Ce zboruri au fost anulate

UPDATE  Ministrul Transporturilor Alexandru Cuc a anuntat, la Realitatea TV, ca greva va fi suspendata si traficul aerian va fi reluat in conditii normale dupa ora 13:00.

"In urma cu 30 de minute am avut o discutie cu domnul Turdorache (liderul Sindicatului Serviciilor de Trafic Aerian din Romania, Gabriel Tudorache, n.red.) si in acest moment se lucreaza la o conventie si greva va fi suspendata. Se va reveni la normal dupa ora 13:00", a declarat Cuc. 

Sase zboruri Ryanair au fost anulate de pe Aeroportul Otopeni, toate celelalte curse au intarzieri de pana la doua ore.

Sase zboruri Ryanair ce urmau sa aterizeze si sa decoleze de pe Aeroportul Henri Coanda din Otopeni au fost anulate marti, restul curselor inregistrand intarzieri pe tot parcursul zilei, a anuntat marti purtatorul de cuvant al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti (CNAB), Valentin Iordache.

Sunt trei decolari si trei aterizari ale Ryanair care au fost anulate, dar compania nu a anuntat ca acestea ar avea legatura cu greva Romatsa. In rest, sunt afectate toate cursele care urmau sa decoleze sau sa aterizeze dupa ora 9.00”, a anuntat marti oficialul Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti, care administreaza Aeroportul Henri Coanda.

In medie, pe cel mai mare aeroport din tara se intregistreaza zilnic 150 de aterizari si 150 de decolari.

”Au fost si curse care au decolat la timp, dar sunt si curse care vor ateriza cu intarzieri de pana la 30 de minute, sunt si curse care vor decola cu intarzieri de pana la doua ore. si aici vorbesc strict de intervalul 9.00-11.00”, a explicat Iordache, pentru news.ro.

Zece curse programate, marti, pe Aeroportul Sibiu catre sau dinspre destinatii din Germania, Austria si Spania ar putea fi afectate de greva controlorilor de trafic, declansata la ora 09.00


 

Pe fondul nemultumirilor referitoare la modul in care este gestionata compania si ca urmare a discutiilor esuate de ieri cu Ministerul Transporturilor, controlorilor de trafic au intrat in greva de astazi de la ora 9.00! Doar 33,3% din zboruri sunt asigurate. Protestul a ajuns la instanta.

Conducerea ROMATSA cere Tribunalului Bucuresti sa decida daca greva controlorilor de trafic aerian, programata marti, incepand cu ora 9.00, este legala. Actiunea a fost inregistrata pe rolul instantei joi, termenul fiind stabilit marti, la ora 8.30. Judecatorii de la Tribunalul București au amanat marti, pentru cateva ore, procesul in care Regia Autonoma Administrația Romana a Controlorilor de Trafic Aerian - ROMATSA contesta in instanta legalitatea grevei controlorilor de trafic aerian. Procesul era programat la ora 8,30, insa avocatul sindicalistilor a solicitat o amanare de cateva ore, pentru a studia o cerere de interventie a Ministerului Transporturilor, ca parte in acest litigiu. Magistratii au fost de acord si au amanat dezbaterile pentru ora 13,30, anunta Mediafax.

Mai multe zboruri de pe aeroportul Otopeni au fost anulate. Cinci zboruri internationale au intarzieri, catre Frankfurt (Tarom), doua catre Amsterdam (Tarom si KLM) si doua catre Paris (Tarom si AirFrance).\



Greva generala a controlorilor de trafic ai Romatsa, anuntata pentru marti, 30 mai, provoaca pierderi agentiilor de turism, care vor fi nevoite sa gaseasca solutii pentru reprogramarea sau compensarea calatoriilor si vacantelor turistilor, clienti de business si leisure, programate pentru Rusalii.

Toate cursele charter de marti au fost anulate, potrivit presedintelui Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism.

“Este un lucru iresponsabil, o sfidare la adresa romanilor. Suntem inaintea vacantei de Rusalii. Greva ii afecteaza atat pe cei care urmeaza sa plece in vacanta, dar si agentiile de turism. Sindicatele de la Romatsa se joaca cu nervii nostri si ai clientilor nostri si vor bloca o tara intreaga cu un protest pe care il consideram nejustificat. Cu un salariu mediu de 2.500 de euro pe luna, acesti rasfatati pot declansa si peste sase luni o greva generala, suparati fiind ca nu li se ofera trei mese calde pe zi, masaj la birou si camasi calcate. Cred ca putem sa-i acuzam de subminarea economiei nationale pe angajatii care castiga foarte multi bani si se comporta asa. Solicitam prim-ministrului Sorin Grindeanu ca Romatsa sa treaca in subordinea Ministerului Apararii Nationale ori a Ministerului de Interne sau sa modifice legislatia, astfel incat salariatii societatilor de importanta nationala sa nu poata declansa greve”, a declarat Alin Burcea, presedintele ANAT.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea