Social

#sindicat #salarii #metrou #greva

Greva generala la metrou pe 18 martie

Angajatii de la metrou vor intra in greva peste 9 zile, a anuntat liderul sindicalistilor de la Metrorex , Ioan Radoi. Acesta a precizat ca pe 18 martie activitatea la metrou va fi oprita in totalitate.

Sindicalistii de la Metrorex au obtinut zilele trecute o hotarare definitiva de la Curtea de Apel Bucuresti prin care ultima lor greva, din noiembrie 2009 , a fost declarata legala.

Metrorex a cerut atunci Tribunalului Bucuresti sa constate ilegalitatea grevei sindicalistilor. Cererea Metrorex a fost admisa si tribinalul a dispus incetarea de indata a protestului, insa decizia a fost atacata cu recurs de sindicalisti .

Mai mult de un sfert din angajatii Metrorex au fost in greva generala timp de doua zile in noiembrie 2009, oprind activitatea trenurilor de metrou intre orele 04.00-16.00.

Sindicatul cerea atunci o majorare salariala de 20% si incheierea unui nou contract colectiv de munca, in conditiile in care cel vechi expirase la inceputul lunii.

Mai mult, luna trecuta sindicalistii amenintau cu redeschiderea conflictului de munca in cazul in care administratia Metrorex nu incepe negocierile pentru un nou contract colectiv de munca . Reprezentantii salariatilor au cerut atunci majorarea fondului de salarii cu 3,7%.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea