Social

#granturi ONG-uri romanesti #ONG-uri romanesti

Granturi in valoare de 42.000 de Euro pentru 100 de ONG-uri romanesti

Peste o suta de ONG-uri romanesti au castigat granturi in valoare de 42.000 de Euro, prin programul “Economia Sociala on-line”, lansat in luna mai 2016 de Asociatia “Europa Digitala” si Blugento. Totodata, organizatorii au decis extinderea programului pentru alte 100 de ONG-uri, care pot sa-si asigure noi surse venit din economia sociala.

Proiectul este derulat in contextul adoptarii, de catre Parlamentul Romaniei, a Legii nr. 219 din 2015 privind economia sociala, care are drept scop stimularea dezvoltarii unui model alternativ de incluziune sociala a grupurilor vulnerabile. Programul are menirea de a ajuta ONG-urile din Romania sa-si dezvolte magazine on-line pentru economia sociala, pe platforma Magento (care detine la nivel mondial o cota de aproximativ 30% din magazine online), cu scopul de a imbunatati conditiile de viata si de a oferi noi oportunitati pentru persoanele dezavantajate sau care fac parte din categorii vulnerabile.

Printre organizatiile nonguvernamentale care au castigat deja granturi, se numara si cele care vand online produse traditionale, artizanale, cosmetice, hand-made, servicii de turism, arta si cultura, publicatii si carti digitale, cursuri si training-uri de reconversie profesionala, cateva exemple dintre ele fiind: www.bootik.ro, magazin.giftededu.ro, magazin.didacticaaplicata.info, magazin.asociatiaromanadehipnoza.ro.

Pana la sfarsitul anului, Asociatia “Europa Digitala” acorda inca un grant in valoare de 42.000 de Euro primelor 100 de ONG-uri care aplica la programul “Economia Sociala on-line”, iar acestea vor beneficia de un magazin online complet personalizat pentru piata din Romania (cu solutii de plata online cu cardul, curierat etc., direct integrate). Magazinele online vor fi folosite de ONG-uri pentru comercializarea produselor si serviciilor create de catre grupurile vulnerabile sau de alte categorii, iar veniturile obtinute se vor intoarce catre aceste grupuri defavorizate.

“Sectorul ONG este foarte deschis catre mediul online, mai ales ca oferim si granturi de promovare online ale magazine, astfel incat sustenabilitatea financiara a ONG-urilor prin incluziune digitala este una de maxima importanta in contextul actual al dezvoltarii sectorului civic. Este imbucurator faptul ca Legislativul din Romania a inteles importanta unui al treilea segment economic – Economia sociala, pe langa sectorul public si cel privat, asa cum se practica de foarte multi ani in tarile dezvoltate. Scopul Economiei sociale nu este obtinerea de profit, ci ofera societatii doua valori inestimabile: reciprocitatea si solidaritatea. Proiectele implementate prin programul “Economia sociala on-line”, au reusit deja sa creasca nivelul de trai al grupurilor defavorizate si insertia lor pe piata muncii. Invitam si alte 100 de ONG-uri sa aplice la acest proiect, ca sa putem lupta impreuna pentru o societate in care grupurile vulnerabile sa fie protejate si sprijinite sa munceasca in conditii decente”, declara Remus Lucut, presedintele Asociatiei “Europa Digitala”.

inscrierile la programul “Economia Sociala on-line” se pot face pe website-ul //europadigitala.ro/masura-301.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea