Social

#scumpire #gigacalorie #pret gigacalorie #facturare

Gigacaloria s-ar putea scumpi cu 37% in Bucuresti. Afla planul Primariei de facturare

Consiliul General al Municipiului Bucuresti voteaza miercuri proiectul propus de primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu de scumpire a gigacaloriei cu 37%. Energia termica ar putea fi facurata in transe egale de-a lungul intregului an.

"Prin aplicarea noului mod de facturare se vor plati facturi egale pe tot timpul anului, adica cele din vara vor fi la fel ca acelea din iarna. Pentru categoriile defavorizate se vor asigura subventii", a declarat Sorin Oprescu, citat de Gandul.info.

Pretul gigacaloriei ar putea creste, in urma eliminarii subventiilor guvernamentale, de la 124 lei cu TVA la 169,88 lei cu TVA.

Dupa scumpire, pretul energiei termice din Bucuresti va fi cu 14% mai mic decat pretul mediu din principalele 12 municipii din tara.

In Ploiesti romanii platesc cel mai putin pentru gigacalorie, 139,92 lei, in timp ce la Sibiu este facturata cu 265,34 lei.

In cazul in care consilierii municipali accepta proiectul lui Sorin Oprescu, noul mod de facturare se va aplica din luna octombrie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea