Social

#promovare online gratis # promovare specialisti #specialisti

Ghid pas cu pas: Cum se promoveaza online gratis specialistii si ce au tinut in secret pana acum

Desi e 2018, mai sunt inca si astazi persoane ce au impresia ca afacerea "din lumea reala" ar putea fi suficienta. Cifrele, insa, spun altceva. Deja in 2011 o treime din populatia globului avea conexiune la internet, iar de atunci lucrurile au evoluat vertiginos. Iar odata cu instaurarea erei smartphone-urilor modul in care functiona lumea de pana acum s-a transformat ireversibil.

Noua lege a marketing-ului in 2018

Acum expertii folosesc notiuni complicate (Guerilla Marketing, Growth Hacking etc.) care inseamna toate acelasi lucru: sa-ti pui neuronii in miscare, fara a arunca bani in vant. Azi in marketing abordarea ae care o ai si alegerea unei cai eficiente de comunicare pot fi mai importante decat bugetul de care dispui. Cum e posibil asa ceva?

O solutie buna este sa recurgi la optimizare SEO, care iti ofera trafic gratuit pe website.

Acum, cand au o intrebare sau o problema, majoritatea oamenilor il intreaba pe Google. Motoarele de cautare sunt sursa cea mai rapida si eficienta de informatii, sursa cu o credibilitate greu de combatut.

SEO (Search Engine Optimization) este stiinta care se ocupa cu asigurarea unui loc anume acolo, in rezultatele motorului de cautare, iar procesul de optimizare SEO te ajuta sa obtii pozitii mai bune in acel clasament. Asta ar insemna o vizibilitate inalta, renume, incredere in brand – iar toate in ansamblu vor aduce clienti. O pozitie buna in Google, de exemplu, ofera credibilitate si arata ca afacerea ta corespunde cerintelor utilizatorilor. Or, internetul este cea mai democratica lume, unde adevarul nu poate fi ascuns... decat pe a doua a pagina de rezultate in Google.

Cum sa beneficiezi de avantajele oferite de SEO fara a plati?

Evident, in acest lant de tip cauza-efect se incadreaza o serie de actiuni, care, atunci cand sunt efectuate in mod corect, iti aduc avantaje si reputatie, fara sa investesti bani.

Vezi mai jos cativa pasi simpli, dar cu impact pentru a efectua optimizarea SEO de unul singur cu zero investitii:

1. Incepe cu o analiza SEO ca sa pui la punct toate detaliile tehnice ce tin de website-ul tau. Exista multe instrumente gratuite care fac acest lucru pentru tine, de exemplu: https://neilpatel.com/seo-analyzer/ analizeaza ce nu este in regula pe website si vine cu un raport cu indicatii. Cu siguranta poti implementa de unul singur solutiile propuse acolo.

2. Lucreaza cu fraze si cuvinte cheie in continutul website-ului tau – alege clar si in mod definitiv cuvintele ce trezesc in cititorii tai intentia pe care o urmaresti. Lasa-ma sa-ti explic: "cumpar canapea" si "poze canapele" se refera la acelasi business, dar denota intentii diferite. Desigur si "poze canapele" ar putea aduce vanzarea, intr-o buna zi. Dar, dupa cum tu vrei viteza (ceea ce si normal intr-un secol al dezvoltarii perpetue), te sfatui sa-ti faci lista acestor cuvinte si s-o aranjezi dupa prioritate, apoi sa scrii alaturi de fiecare cuvant care ar fi intentia celui care cauta: vanzare, informare, comparare etc. Asta o sa te ajute sa stabilesti prioritatile.

3. Fii activ si integrat in societatea virtuala. Romanii inca sunt reticenti cand este vorba de a forma parteneriate online, a merge pe ideea de barter, a plasa bannere si mentiuni cu link. Fii tu acela care vine cu ideea! De la fiecare mentiune si recomandare buna intotdeauna au ambele parti de castigat. Iar motorul de cautare, la randul lui, va observa ca esti mentionat si ca ai link-uri care duc catre site-ul tau si iti va da mai mult credit, iar de acolo pana la pozitii in top nu mai e decat un pas... si acesta este:

4. Scrie EX-CE-LENT – Google a devenit atat de bun incat nu accepta jumatati de masura, el urmareste comportamentul utilizatorului pe site-ul tau, timpul efectiv de aflare pe pagina si daca nu cumva informatia de la tine a fost insuficienta si utilizatorul a plecat sa caute pe alt site ceva mai "interesant". Da, toate astea conteaza.

Acest material ne-a fost oferit de prietenii nostri de la Seolitte.com, care inteleg ca nu toate startup-urile si incepatorii au bugete suficiente pentru a angaja o firma pentru expertiza SEO. Ei au vrut ca fiecare incepator sa aiba acces la un plan restrans, dar ce poate aduce rezultate excelente; iar daca mai ai intrebari suplimentare despre cum sa-ti optimizezi singur site-ul pentru rezultate, ii poti contacta oricand la adresa de e-mail info@seolitte.com.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea