Social

#depresie #parinti #copii #boli psihice #tuburare psihica #presiune scolara

Gestul facut zilnic de parinti care le poate provoca tulburari psihice copiilor

Parintii isi obliga zilnic copii sa invete. Medicii spun insa ca aceasta mustrare le creeaza copiilor o stare anxiosa, care se numara printre primele cinci cauze ale bolilor psihice la copii.


Medicii atrag atentia ca statisticile in privinta bolilor psihice la copii sunt din ce in ce mai alarmante.

"Din pacate, statisticile in privinta bolilor psihice la copii sunt destul de ingrijoratoare, 5 din 20 de copii putand avea o tulburare psihica. Nu ma refer la schizofrenie sau la tulburare obsesiv compulsiva, ci la tulburari de dezvoltare, de atentie si din spectrul autist", a declarat Iuliana Dobrescu, de la Spitalul "Alexandru Obregia" din Capitala.

Medicul de la "Alexandru Obregia" a explicat, de asemenea, ca pe primul loc in ceea ce priveste suferintele psihice la copii se afla depresia.

"Prima boala psihica la copil este depresia, tulburarea anxioasa, apoi [...] tentativele de suicid, care apar din cauza unor stari endogene sau reactive fata de factorii externi. Pot spune ca presiunea scolara exercitata de parinti este un factor important in declansarea unei tulburari anxioase la copii.

Acesti parinti disperati din Romania, care fac presiune asupra copilului sa invete, sa invete continuu, fara pauza, fara odihna, nu-si dau seama ca isi trimit copilul spre o grava suferinta".

Sursa foto: depici.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea