Social

#informatii #gest #memorie #gest memorie #stimulare memorie #stocare informatii

Gestul banal care te ajuta sa iti imbunatatesti memoria

Simpla strangere a pumnului drept, de mai multe ori, iti poate stimula memoria si te poate ajuta sa retii mai usor informatiile, arata un studiu recent efectuat de cercetatorii americani.

Daca insa ai nevoie sa iti reamintesti o informatie, trebuie sa strangi pumnul stang, sustin cercetatorii, care cred ca aceasta miscare ar activa regiunile cerebrale care au un rol-cheie in procesul de stocare a informatiilor.

In cadrul acestui studiu, voluntarii au primit cate o minge de cauciuc pe care au fost rugati sa o stranga in pumn cat pot de tare si sa incerce sa memoreze in acest timp si o lista cu 72 de cuvinte. De asemenea, inainte de a-si reaminti, voluntarii au mai strans o data mingea in mana.

Astfel, un grup a folosit mana dreapta in ambele ocazii, un alt grup - mana stanga, iar al treilea grup a strans mingea in mana dreapta inainte de a memora lista si apoi in mana stanga inainte de a incerca sa rememoreze cuvintele. Un al patrulea grup a folosit mana stanga in prima etapa si mana dreapta in a doua etapa.

Rezultatele testelor au aratat ca voluntarii care au tinut mingea in mana dreapta si apoi in mana stanga au retinut cele mai multe cuvinte. Pe locul al doilea s-au clasat cei care au folosit mana dreapta in ambele etape.


Sursa foto: fiicurios.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea