Social

#mircea geoana #iasi #unirea principatelor

Geoana: Bucurestiul este prea arogant din punct de vedere politic

Mircea Geoana , presedintele Senatului Romaniei, a participat la festivitatile dedicate Unirii Principatelor Romane de la Iasi unde a sustinut un discrus despre semnificatia zilei de 24 ianuarie 1859.

Mircea Geoana a preciazat ca toti romanii ar trebui sa se intrebe, impreuna cu toti politicienii, cate din principiile, visurile si idealurile vechilor parinti ai statului Roman s-au realizat? "O parte dintre acele idealuri mai vechi s-au realizat. Insa o parte importanta dintre ele nu sunt onorate.

Ideea de unitate nu s-a pastrat, iar in prezent constatam acest lucru in mod clar prin diferentele dintre Bucuresti si provincie. Bucurestiul s-a detasat prea mult si "a uitat" Iasul si Moldova. Aceasta regiune a ramas in uitare si in saracie in prezent" a spus Mircea Geoana.

Presedintele Senatului Romaniei a precizat ca, in prezent, sunt nenumarate puncte prin care politicienii nu isi respecta contractul cu tara si cu natiunea. Mircea Geoana a afirmat ca Romania are nevoie acum, mai mult decat oricand, de unitate. "Ma bucur ca aici, la Iasi, nu avem doar baloane rosii sau portocalii sau galbene. Ma bucur sa vad ca exista o unitate in tara", a mai spus Mircea Geoana in discursul sau de la Iasi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea