Social

#telefoane #copii # tablete

Generatia neajutorata. Copiii de azi sunt mai buni la tehnica, dar nu mai stiu sa inoate

Copiii din ziua de azi se dovedesc mult mai abili la folosirea unui smartphone decat la legarea propriilor sireturi. Concluzia a fost trasa in urma unui studiu derulat in capitala Angliei. 2000 de familii cu copii intre 2 si 16 ani au fost tinute sub observatie, iar rezultatele sunt ingrijoratoare.

Pentru copiii de doar doi ani, folosirea unui smartphone sau a unei tablete nu mai este un secret, in schimb atractia lor catre tehnica moderna intarzie dezvoltarea altor deprinderi, precum inotul, legatul sireturilor sau citirea ceasului.

In preferintele copiilor londonezi, mersul pe bicicleta se claseaza pe primul loc, cu 60%, urmat imediat de folosirea tabletei si a smartphone-ului cu 59%, in timp ce lectura este preferata in doar 57% dintre cazuri.

Cercetarea a mai aratat ca o treime dintre copiii cu varsta intre 2 si 4 ani detin o tableta si petrec in medie 2 ore si jumatate pe zi jucandu-se la ea. Oftalmologii atrag atentia asupra riscului ca acesti copii sa dezvolte probleme de vedere de la varste fragede.

Sursa foto: monitor.si

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea