Social

#adn # parole #adn electronic #falsificare adn

Gata cu parolele! S-a descoperit ADN-ul electronic, imposibil de falsificat

Cercetatorii britanici au pus la punct un sistem de identificare a unei persoane dupa comportamentul sau online, arata evz.ro. Tehnologia, numita eADN, va permite conectarea la calculator sau la telefonul mobil fara parola si va preveni furtul de identitate pe internet.

Modelul pus la punct de colectivul de la Oxford BioChronometrics inregistreaza, printre altele, viteza cu care se tasteaza, felul in care este manipulat mouse-ul sau modul de a tine smartphone-ul. In total, 500 de feluri de a actiona, care alcatuiesc un numar de combinatii pe care specialistii de la Universitatea din Oxford le numesc "ADN electronic".

"Ca si ADN-ul, eADN-ul este aproape imposibil de falsificat, intrucat este foarte greu sa nu fii tu insuti cand te conectezi la internet", a declarat Adrian Neal, director al Oxford BioChronometrics, pentru The Guardian.

Aceasta tehnologie ar putea detecta si cand un utilizator a consumat droguri, comportamentul sau diferit de cel obisnuit, relateaza evz.ro.

Sursa foto: blog.silentcircle.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea