Social

#riscuri bauturi acidulate #zahar bauturi acidulate #bauturi acidulate #boli #cancer

Gandeste-te de doua ori! Bauturile carbogazoase, mai daunatoare decat stiai

Nu doar zaharul din bauturile acidulate este periculos pentru sanatate. Ultimele studii arata ca si cele fara zahar sau chiar si apa minerala au efecte nocive.

Grabesc aparitia pubertatii

Cercetatorii de la Harvard sugerau zilele trecute ca mai mult de un pahar de bauturi carbogazoase pe zi accelereaza pubertatea, scrie dailymail.co.uk. Astfel, adolescentele au prima menstruatie cu 2,7 luni mai devreme decat cele care beau bauturi acidulate mai rar.

Accelereaza imbatranirea

Oamenii de stiinta americani sustin ca persoanele care consuma doua pahare de suc zilnic au celulele mai batrane cu 4,6 ani decat cele care beau mai putin sau deloc.

Cresc riscul de cancer

Femeile care beau mai mult de trei doze de bauturi acidulate pe saptamana prezinta un risc mai crescut de cancer la san, mai scrie dailymail.co.uk, care citeaza un studiu al cercetatorilor de la Laval University, din Quebec.

Ataca oasele

Cantitatile mari de sucuri carbogazoase afecteaza si oasele, sustin oamenii de stiinta. De vina este nivelul crescut de acid fosforic pe care acestea il contin si care, prezent in exces in organism, reduce densitatea osoasa.

Distrug dintii

Sucurile carbogazoase s-au dovedit un pericol si pentru sanatatea orala, intrucat produc acizi care pot cauza carii.

Sursa foto: dsm.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea