Social

#acuzatii #libia #muammar gaddafi #tribunalul penal international #crime impotriva umanitatii

Gaddafi, acuzat de crime impotriva umanitatii

Luis Moreno-Ocampo, procurorul Tribunalului Penal International , a anuntat, joi, deschiderea unei anchete care-l vizeaza pe colonelul Muammar Gaddafi, acesta fiind acuzat de " crime impotriva umanitatii ", informeaza AFP.

"Dorim sa va anuntam ca in 3 martie 2011 biroul procurorului a decis sa deschida o ancheta pentru crime care ar fi fost comise impotriva umanitatii in Libia incepand cu 15 februarie", a declarat Moreno-Ocampo, intr-o conferinta de presa sustinuta la Haga.

"Am identificat anumite persoane care exercita o autoritate de facto , care au o autoritate asupra fortelor de securitate care ar fi comis crimele. Este vorba despre Muammar Gaddafi, de cercul sau de apropiati inclusiv fiii sau cei care detin puterea de facto", a adaugat acesta.

Organizatiile internationale sustin ca ar fi vorba de 6.000 de morti. In ciuda acuzatiilor venite din partea comunitatii internationale, inclusiv din partea presedintelui american Barrack Obama , Muammar Gaddafi nu vrea sa renunte la putere. Trupele lui Gaddafi continua luptele impotriva rebelilor si sfideaza fortele internationale, relateaza antena3.ro. 

Intre timp, mai multe nave militare trimise de Statele Unite, Marea Britanie, Franta Canada si Coreea de Sud se apropie de coasta libiana.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea