Social

#avertizare de vreme rea #judete afectate #vijelii #grindina #pagube #inundatii # ploi torentiale

Furtunile au facut prapad in tara! Ploile continua! Avertizare de vreme rea

Vijeliile si ploile din ultimele ore au facut propad in tara. Nu scapam insa de vremea rea. Meteorologii au emis o avertizare de ploi, insaotita de vijelii pentru mai multe judete.

 

Va ploua torential in judetele Prahova, Buzau dar si in Dambovita, Ilfov si Giurgiu. Aversele vor fi insemnate cantitativ, ajungand pana la 30 de litri pe metrul patrat, in unele regiuni. Acestea vor fi insotite de vijelii, caderi de grindina si descarcari electrice.

Inundatii, acoperisuri smulse si copaci doborati de vijelii

In urma ploilor torentiale si a furtunilor Bistrita-Nasaud, Sibiu, Hunedoara, Mures, Harghita si Neamt si alte cinci judete din tara au fost inundate. Vijeliile au doborat mai multi copaci la pamant iar vantul puternic a smuls acoperisurile caselor si blocurilor. Mai mult, ploile torentiale au inundat numeroase gospodarii.

In Bistrita a cazut grindina cat oul de porumbel. Oamenii au vazut cum furtuna si grindina face ravagii, fara ca ei sa poata face nimic. Cea mai afectata a fost comuna Lechita.

"Totul a durat cam zece minute. N-am vazut asa ceva de cand sunt. Am vorbit cu oameni in varsta si mi-au spus ca nici ei nu-si amintesc sa mai fi trait o asemenea furtuna! Gheata era mai mare ca oul de porumbel, mai multi copaci au fost rupti de vijelie, in diferite zone. si drumurile au fost afectate de copaci cazuti, DJ 151 si unele strazi, la fel si acoperisuri de case, trotuarele s-au umplut de crengi si frunze. Nu mai vorbesc de gradinile si recoltele care au avut de suferit", a declarat Romeo Florian, primarul comunei Lechinta, pentru timponline.ro.

In Sibiu, o casa a fost lovita de fulger. Din fericire insa, proprietarii au scapat doar cu o sperietura zdravana.

 

Mai multe informatii despre vreme poti gasi pe vremea.acasa.ro.

Sursa foto: adevarul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea