Social

#atac de cord #fast-food #rodii

Fructele care combat efectele negative ale fast-food-urilor asupra sanatatii

Cercetatorii Institutului Catalan de Stiinte Cardiovasculare din Spania au descoperit ca rodiile ar putea reduce o parte dintre pagubele pe care produsele de tip fast-food le provoaca organismului, intrucat protejeaza vasele de sange, conform Mediafax.

Un supliment alimentar obtinut din aceste fructe ajuta la mentinerea sanatatii vaselor sangvine, un pas esential in evitarea infarctului si a accidentelor vasculare cerebrale,

Cercetatorii spanioli au analizat efectele unei pastile care contine substante chimice din rodie, numite polifenoli, asupra circulatiei sangvine a porcilor. Pentru acest experiment au fost alesi porcii, intrucat sistemul lor cardiovascular este asemanator cu cel al oamenilor.

Consumul alimentelor grase a deteriorat vasele de sange ale porcilor, in special, endoteliul - componenta importanta a peretelui vascular. Deteriorarea endoteliului poate reprezenta primul pas in dezvoltarea aterosclerozei, care poate duce la atacuri de cord si accidente vasculare cerebrale.

Vasele de sange ale porcilor hraniti cu alimente grase au fost mai putin elastice. De asemenea, animalele au prezentat semne ale unor probleme cardiace. O doza dintr-un supliment cu extract de rodie care contine 200 de miligrame de polifenoli a anulat multe dintre aceste efecte.

"O dieta cu polifenoli din rodie poate ajuta la prevenirea şi intarzierea disfunctiei endoteliale, care reprezinta unul dintre primele semne ale aterosclerozei şi accidentului vascular cerebral", a declarat cercetatorul Lina Badimon, de la Institutul Catalan de stiinte Cardiovasculare din Spania.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea