Social

#ninsori #ploi #frig #rece #vreme

Frig de ingheata pietrele in weekend

Incet incet iarna isi intra in drepturi. Doar joi si vineri ne mai bucuram de temperaturi mai ridicate si cateva raze de soare.

In week-end se raceste si apar norii si precipitatiile mixte in aproape toata tara. Potrivit meteorologilor, joi, temperatura aerului va marca o crestere usoara in cea mai mare parte a tarii. Cerul va fi variabil in sudul tarii unde, la inceputul zilei, vor fi conditii de ceata si va prezenta innorari restul teritoriului.

Va ploua slab, local in Maramures si doar izolat in celelalte regiuni. In zona de munte, mai ales a Carpatilor Orientali si Occidentali , va ninge slab. Vantul va sufla moderat, cu intensificari la munte, in delta si pe litoral. Temperaturile maxime se vor situa intre 3 si 13 grade. Temperaturile minime vor fi cuprinse intre -7 si 3 grade, mai scazute in depresiuni.

Vineri, cerul va fi variabil in est si sud-est si mai mult noros in rest. Sunt asteptate ploi indeosebi spre seara in Banat, Crisana si Maramures , local in Transilvania si izolat in Oltenia si Moldova. La munte, precipitatiile vor fi mixte. Pe arii restranse, mai ales in zona montana, cantitatile de apa vor fi mai insemnate. Vantul va sufla slab pana la moderat, cu unele intensificari in sud-est, iar la munte va fi tare.

Temperaturile maxime se vor situa intre 5 si 15 grade . Temperaturile minime, in crestere, se vor situa intre 0 si 6 grade, mai scazute doar in depresiuni. De sambata insa, vremea se raceste din nou in cea mai mare parte tarii si vor fi ninsori nu numai la munte, dar si in zonele mai joase, incepand cu Crisana, Maramures si Banat.

O data cu racirea vremii se va intensifica si vantul, care la munte va ajunge sa sufle tare. Tot la munte este posibil sa apara si viscolul. Temperaturile vor scadea cu cateva grade astfel ca maximele nu vor mai depasi duminica 13 grade, iar sambata 12 grade Celsius.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea