Social

Fotbalul imbogateste Germania

Rapo
rtul asupra economiei UE arata o crestere -record de 0,9%, cea mai mare din ultimii sase ani, cu mult insa sub nivelul inregistrat in China, de 11,3%. Economia UE este in plina crestere economica, iar motorul acesteia este Germania, plina de optimism dupa Campionatul Mondial de fotbal . In al doilea trimestru al anului, cresterea economica a Germaniei a fost de 0,9%, iar cumulat, pentru prima jumatate a anului, cresterea este de 2,4% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Se pare, spun analistii, ca festivalul fotbalului le-a furnizat nemtilor o doza de avint ce a dus la cresterea investitiilor interne si a consumului. Pina de curind, germanii au preferat sa faca economii financiare, din cauza ratei somajului care atinsese cote-record. Dar toate acestea sint de domeniul trecutului, asa cum afirma ministrul Economiei, Michael Glos: „Situatia de pe piata muncii s-a imbunatatit considerabil. De aceea, perspectivele acestui an sint exceptionale“. Previziunea oficiala este de 1,6% crestere economica, dar majoritatea economistilor cred ca aceasta va atinge cifra de 2,3%. Perspective sumbre Germania nu este singura tara fericita. Franta a inregistrat o crestere de 1,2%, Spania de 1%, doar Italia fiind mai in urma, cu 0,5%. Media inregistrata pentru toata zona Uniunii Europene este de 0,9%, aceasta fiind cea mai ridicata rata de crestere din ultimii sase ani. Daca revigorarea economica va continua sau nu este dificil de prevazut, dar anumiti analisti considera ca acesta este virful de crestere, iar de acum urmeaza doar stagnarea sau chiar niveluri in scadere: „Un euro mai puternic, incetinirea cresterii economice la nivel mondial, pretul foarte mare al petrolului, rate ale dobinzilor in crestere si politicile fiscale dure din anumite tari, in special Germania si Italia, vor duce la incremenirea cresterii in zona euro. Pentru anul 2007 prevedem o crestere de 1,6%“. Vestul codas SUA se afla in urma Europei in ceea ce priveste boomul economic din al doilea trimestru, cu un nivel de doar 0,6%. Dar amindoua sint codase in comparatie cu economia Chinei, care a atins un nivel-record in aceeasi perioada - 11,3%, iar India stagneaza la un nivel de 8% crestere anuala .
  •   2006-08-16
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: O cariera de succes la varsta de 5 ani

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.