Social

#nicolae cristea #dosarul loteria #condamnare

Fostul director al Loteriei trebuie sa returneze 300.000 de lei

Tribunalul Bucuresti a decis ca fostul director general si presedinte al Consiliului de Administratie in cadrul Companiei Nationale Loteria Romana , Nicolae Cristea , sa returneze Loteriei aproximativ 300.000 de lei reprezentand sume incasate necuvenit, insa decizia nu e definitiva.

Fostul director al Loteriei Romane Nicolae Cristea a fost obligat de catre Tribunalul Bucuresti sa plateasca 262159 de lei reprezentand sume sume incasate fara sa i se cuvina, plus 10.000 de lei reprezentand cheltuieli de judecata si 1.000 de lei onorariul expertului contabil.

Instanta a respins insa celelalte cereri formulate de Loteria Romana impotriva lui Nicolae Cristea. Decizia poate fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti. In actiune introdusa pe rolul Tribunalului Bucuresti, reprezentantii Companiei Nationale Loteria Romana sustin ca Nicolae Cristea ar fi incasat, in perioada 2004-2005, in calitate de director general al Loteriei, peste 6.689.500.000 de lei vechi, sub forma de prima si stimulente, "cu nerespectarea dispozitiilor legale incidente in materie".

Reprezentantii Companiei Nationale Loteria Romana mai arata ca, in urma unui control financiar demarat de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) in perioada 14 martie 2006 - 17 noiembrie 2006, s-a constatat, intr-un proces-verbal vizand drepturile banesti realizate de directorul general (n.n. Nicolae Cristea) in anul 2004, ca "drepturile salariale de natura stimulentelor, de 3.198.670.000 lei, au fost incasate cu depasirea nivelului legal de 50% din salariul de baza".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea