Social

Forta Multinationala ONU mai sta in Irak inca un an

www .comunicatedepresa.ro/ www .comunicatedepresa.ro/onu/" title="ONU">onu /" title="ONU">ONU mai sta in Irak inca un an. Aceasta este decizia Consiliului de Securitate al organizatiei care a prelungit cu inca un an mandatul Fortei multinationale din Irak aflata sub comandament american, in urma cererii Guvernului de la Bagdad.
Membrii Consiliului de Securitate au votat in majoritate pentru propunerea de prelungire pana la 31 decembrie 2008 a mandatului fortei Organizatiei Natiunilor Unite, insa au precizat faptul ca acesta ar putea fi intrerupt mai devreme daca Guvernul de la Bagdad va solicita acest lucru. Rezolutia adoptata prevede ca mandatul fortei internationale va fi "reexaminat la cererea Guvernului irakian sau pana la 15 iunie 2008". Decizia ONU vine dupa ce la inceputul lunii premierul irakian Nuri al-Maliki adresase Consiliului de Securitate o scrisoare prin care cerea "pentru ultima data" forului decizional al ONU sa reinnoiasca mandantul Fortei Multinationale. Forta multinationala a ONU a fost mandatata de Consiliul de Securitate al ONU sa asigure securitatea in Irak in urma cu 3 ani, printr-o rezolutie din iunie 2004. Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro
  •   2007-12-19
  •  

Articol scris de

E.J.

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Sfaturi pentru tinerii care isi incep activitatea profesionala

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Se poate incepe si asa…

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.