Social

#accident branesti # sinucidere branesti #accident tren

Filmul tragediei de la Branesti: cum si-a aruncat mama sinucigasa copiii in fata trenului

Ancheta inceputa de politisti in cazul mamei sinucigase din Branesti scoate la iveala tot mai multe detalii din viata femeii, care ar fi impins-o sa recurga la gestul necugetat.

Alexandra Braunstein, in varsta de 30 de ani, avea trei fete in varsta de 3, 8 si 12 ani si era insarcinata cu cel de-al patrulea copil. Rudele au declarat, potrivit libertatea, ca femeia sufera de depresie si ca in ultimii doi ani, a fost internată de două ori la Spitalul de Boli Psihice „Alexandru Obrejia”. Se pare ca boala a fost declansata de saracie, certurile cu sotul si responsabilitatile apasatoare. Faptul ca aceasta a ramas insarcinata din nou, a afectat-o enorm. Nu-și mai dorea încă un copil, din cauza saraciei. Mai mult, ea ar fi incercat sa-si provoace un avort lovindu-se repetat cu pumnii in burta, dupa cum spun chiar rudele. 

Problemele pe care le avea cu sotul acesteia, au facut-o pe femeie sa se retraga la Branesti, la mama acesteia. Cu o zi inainte de tragicul eveniment, aceasta s-a certat mult timp la telefon cu sotul ei, sustine fratele femeii, potrivit click.ro. 

Filmul tragediei 

Pe 17 august, Alexandra a asteptat ca mama acesteia sa plece la serviciu, apoi si-a luat cei trei copii si au plecat pe strada din spatele casei, spre calea ferată din localitate. Copiii n-au avut nicio idee despre intenția macabră a mamei lor, loc pana in care au parcurs aproximativ un kilometru.

Anchetatorii cred până în acest moment că femeia a văzut cum se apropia trenul care circula cu 160 km/h și i-a distras atenția fetei mari, de 12 ani pentru a o împinge în fața locomotive, după care într-o fracțiune de secundă, s-a aruncat și ea cu cele două fetițe mai mici în brațe, potrivit click.ro.

Mecanicul de locomotivă este in stare de soc. Acesta a povestit presei ca nu avea cum sa le evite: "Și-a luat copilașii în brațe și s-a aruncat. Am claxonat. Au ieșit din pădure de aici, din fața mea. Ce să fac? Pe doi îi ținea în brațe și pe unul de mână. S-au aruncat cu toții în fața trenului."

Ce spun specialistii vizavi de mama sinucigasa

Alexandru Pleşa, psihoterapeut, declara pentru click.ro ca femeia a dorit sa se razbune pe o persoana apropiata: „Astfel de decizii sunt luate de persoanele influenţabile, care nu îşi pot echilibra viaţa şi nici mintea. Femeia în cauză, luând viaţa copiilor ei, a dovedit un semn de răzbunare pentru cineva din familie sau apropiat”.

Gabriel Diaconu, medic psihiatru, sustine ca femeia a vazut moartea ca pe o solutie de salvare. „Că un om se sinucide e suficient de trist. Că se sinucide cu copiii de mână e pe cât de absurd, pe atât de greu de descifrat. Există un singur univers în care aşa ceva se întâmplă: anume unul în care a avut loc o reformă a minţii, astfel încât protagoniştii sunt convinşi că moartea e o soluţie sau că moartea salvează. Cred că femeia a gândit, în tulburarea minţii ei, că face un gest matern, altruist. Cred, în acelaşi timp, că gestul nu a fost impulsiv. Cred că avea o suferinţă psihiatrică. Nu cred că era una ascunsă. Era manifestă, ştiută celor din jur, chiar dacă cei din jur n-o vedeau potenţial letală. De durerea psihică a celui însingurat până la punctul de la care nu mai poţi duce”, e de părere dr. Gabriel Diaconu, medic specialist psihiatru, potrivit click.ro.

Citeste si:

Filmul tragediei de la Branesti: cum si-a aruncat mama sinucigasa copiii in fata trenului

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea