Social

#rovana plumb #saracie #ue #femei

Femeile europene, platite mai putin ca barbatii

In Uniunea Europeana, femeile sunt platite cu o cincime mai putin decat barbatii, pentru aceeasi munca.

Salariile mici le afecteaza nivelul de trai femeilor si la pensie. 35% dintre femeile de peste 65 de ani din Europa traiesc in saracie , in timp ce numai 16% dintre barbati au aceeasi problema dupa o viata de munca.

Datele au fost prezentate in cadrul audierii din Parlamentul European pe tema "Cum le afecteaza saracia pe femeile din Uniunea Europeana".

Organizatoarea audierii publice a fost eurodeputatul PSD , membru al Comisiei pentru si a Parlamentului European.

Ea a atras atentia si asupra discriminarii femeilor in privinta normei de munca. Femeile sunt de patru ori mai des angajate cu norma partiala decat barbatii, au contracte pe durata determinata sau sunt nevoite sa lucreze fara contract.

Deasemenea, riscul de a nu-si gasi loc de munca este mai mare pentru femeile europene.

"Daca intr-adevar vrem sa atingem obiectivele cuprinse in Strategia UE 2020 si dorim o Europa corecta pentru cetateni - iar femeile constituie 52% din populatia UE - trebuie sa trecem de la declaratii la actiuni concrete, iar Comisia Europeana trebuie sa ofere un ajutor institutional mai puternic", a declarat Rovana Plumb , citata de Evenimentul Zilei.

In Uniunea Europeana, una din cinci femei si unul din sapte barbati traiesc in saracie, iar femeile din estul Europei sunt mai afectate de saracie decat cele din vest, in special in zonele rurale.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea