Social

#generatie #pensie #batranete

Faci parte din generatia decreteilor? Afla ce pensie vei avea la batranete

Generatiile nascute dupa anul 1967 se afla in prezent la varsta activa si vor iesi la pensie incepand cu anul 2030. Decreteii, care vor iesi din campul muncii peste 20 de ani, vor primi o pensie ce va reprezenta doar 30% din salariul mediu brut de atunci, echivalentul sumei de 515 lei din prezent.

Peste 20 de ani, cei 4,4 milioane de salariati de astazi vor fi inlocuiti de doar 3,8 milioane de angajati. Cheltuielile sistemului public de pensii se vor tripla in intervalul 2012 - 2030, iar deficitul la bugetul de pensii va fi de aproape patru ori mai mare, respectiv de 45 miliarde de lei.

Peste 20 de ani, cand vor iesi din campul muncii primii decretei, situatia va fi foarte dificila. Salariul mediu brut va creste de 3,2 ori, la 5.500 de lei, insa cheltuielile cu pensiile publice se vor imparti la 6,2 milioane de persoane.

Astfel, pensia medie va fi in 2030 de aproximativ 1.680 de lei si va reprezenta doar 30% din salariul mediu brut din acel an. Decreteii care vor intra la pensie vor avea parte de o putere de cumparare mai mica decat cea medie pe tara, deoarce salariile vor creste intr-un ritm mai alert, in comparatie cu pensiile, care vor fi indexate doar cu rata inflatiei.

Sursa foto: mediafax.ro

  •   2012-11-21
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: SteamOS poate fi descarcat incepand de astazi

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.