Social

Exproprierea Parcului Bordei aprobata de Comisia juridica a Senatului

Constanda va reintra in posesia Satului Francez pana la sfarsitul saptamanii. Comisia juridica a Senatului a avizat, ieri, in unanimitate propunerea legislativa initiata de Ion Iliescu, Nicolae Vacaroiu si Marius Marinescu privind declararea de utilitate publica a terenurilor din Parcul Bordei, urmand ca exproprierea sa fie facuta de Ministerul Mediului. Pentru ca exproprierea sa se poata realiza, proiectul de lege trebuie sa treaca de Camera Deputatilor si Senat, iar dupa aceasta, sa fie promulgat de presedintele tarii. Asa ca, in acest moment, avizarea proiectului de lege de catre Comisia juridica a Senatului nu afecteaza finalizarea schimbului dintre Primaria Capitalei si omul de afaceri Costica Constanda. Mai mult, primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, a declarat ieri ca pana la sfarsitul saptamanii schimbul va fi finalizat, Constanda reintrand astfel in posesia terenului din Satul Francez.

De la Chiliman se mai asteapta doar scuze

Dupa finalizarea schimbului, Bordeiul va fi amenajat ca parc. ”Aceasta initiativa legislativa nu afecteaza cu nimic perfectarea schimbului. Cand vom avea o lege publicata in Monitorul Oficial, atunci ma voi supune ei”, a declarat Videanu. In plus, acesta i-a cerut primarului Chiliman sa-si ceara scuze public pentru ca a refuzat sa elibereze certificate de urbanism pentru finalizarea schimbului. Asta in conditiile in care legea cere ca pentru dezmembrari de terenuri sa fie eliberat un asemenea act. „Legea 350 pe 2001 spune clar ca, pentru comasarea terenurilor, este nevoie de certificate de urbanism. Or, aceasta lege nu poate fi batuta de normele de aplicare ale unei legi, asa cum sustine domnul Chiliman. In plus, acesta a eliberat in 2004 un certificat de urbanism pentru dezmembrarea unui treren din Parcul Bordei. Noi o sa purcedem sa facem schimbul fara acest act, in baza adresei pe care acesta ne-a trimis-o, si anume ca nu avem nevoie de certificat, dar, daca va fi atacat, Chiliman trebuie sa-si asume intreaga responsabilitate”, a explicat Videanu. Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea