Muzeul Antipa va gazdui in perioada 22 martie-30 iunie expozitia "The Human Body", care a creat o adevarata controversa in intreaga lume din cauza faptului ca aceste trupuri ar apartine unor detinuti chinezi torturati si executati in inchisori.


Expozitia "The Human Body" va putea fi vizitata incepand cu 22 martie, de marti pana duminica, intre orele 10.00 si 20.00. Biletul de intrare costa intre 32 de lei si 60 de lei.

Aceste exponate au fascinat peste 20 de milioane de oameni din intreaga lume si au fost prezentate in orase ca Londra, Amsterdam, Barcelona, Bratislava, Budapesta, Dublin, Kiev, Lisabona, Madrid, Praga, Torino, Viena, Oostende.

Prezentarea acestei expozitii in Romania a creat deja controversa in jurul ei, o asociatie din Romania aratandu-se revoltata de aceasta initiativa si acuza organizatorii, printr-o scrisoare, de lipsa de etica.

"The New York Times" si "Daily Mail" au dezvaluit in 2008, respectiv 2010, ca trupurile umane expuse si conservate prin tehnica plastinatiei (conservarea tesuturilor biologice, inlocuind diverse lichide organice cu silicon) apartin unor detinuti chinezi si nu au fost revendicate.

La finalul scrisorii, asociatia cere, de asemenea, directorului Muzeului Antipa "blocarea acestui spectacol macabru si degradant".

Sursa foto:www.antena3.ro

  •   2013-03-14
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Ana Ionescu

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Cum se transporta un computer

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii