Social

Exportul de mirese, profitabil în Bulgaria

Expo
rtul de mirese a atins apogeul în Plovdiv , unde aproape 120 de fete se căsătoresc lunar cu cetăţeni străini. Fetele spun "da" în faţa unor cetăţeni germani, greci sau englezi. Foarte multe mirese pleacă şi spre Olanda, Spania, SUA. Aproape că nu există ţară spre care Serviciul de Administrare Civilă să nu fi eliberat un document de căsătorie, susţin funcţionarii de la primărie, citaţi de presa bulgară. În schimb, bărbaţii bulgari care solicită eliberarea unui astfel de document vin destul de rar la sediul Serviciului. Mai mult, ei nu mai găsesc bulgăroaice cu care să se căsătorească şi recurg la " importuri ". În cele mai multe dintre cazuri, ei îşi aleg mirese din fostele republici sovietice. Un tanăr din Plovdiv a mărturisit că se va căsători cu o filipineză, deoarece femeile din această ţară sunt considerate cele mai frumoase din lume. Raina Dimitrova, o bulgăroaică măritată cu un ceh, susţine că "fetele din Bulgaria sunt căutate în toată lumea nu doar pentru că sunt frumoase, ci şi pentru că sunt gospodine perfecte". "Nimeni nu are o grijă aşa de mare de soţii lor ca bulgăroaicele", afirmă Dimitrova. De altfel, aproximativ o treime din părinţii bulgari îi îndeamnă pe copiii lor să-şi găsească o viaţă mai bună în afara ţării, indică un sondaj de opinie, citat de publicaţiile de peste Dunăre. În anul 2000 însă, 53 la sută din bulgari şi-au sfătuit copiii să emigreze.
  •   2006-08-21
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.