Social

#cosmetice #experiemente #animale

Experimentele pe animale, abandonate de companiile de cosmetice si medicamente

Initiativa europeana de eliminare a testelor pe animale in industria cosmetica si farmaceutica este, in sfarsit, sustinuta si de marile companii din aceste domenii.

Specialistii din cadrul companiilor, printre care se numara AstraZeneca, Procter & Gamble, Unilever si L'Oreal, sunt de acord cu intreruperea testelor pe animale.

In opinia expertilor, viitorul testelor de siguranta ale medicamentelor si produselor chimice consta in noi tehnologii care folosesc culturi de celule si modele computerizate decat animale vii, potrivit Realitatea.net.

Organizatiile care apara drepturile animalelor lupta de mult timp pentru oprirea testelor despre care spun ca sunt adesea irelevante pentru biologia umana.

Experimentele pe animale vor fi inlocuite prin teste computerizate, care pot prezice efectele unui medicament asupra corpului uman.

In timp ce testarea unei substante chimice pe animale poate dura pana la cinci ani in cazul experimentelor pe rozatoare, alternativa computerizata ar putea testa 350 de substante in maxim o saptamana, la un pret mai mic.

Comisia Europeana a investit pana acum 150 milioane de euro in proiectul de testare computerizata AXLR8, care va duce la eliminarea testelor pe animale.

  •   2010-11-29
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

F. Laurentiu

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Criteriile de alegere a unui laptop

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila:  Condu-ti tu cariera, nu lasa cariera sa te conduca!

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii