Social

#exercitii #sanatate #medicamente #tensiune arteriala

Exercitiile in apa calda mai sanatoase ca medicamentele pentru tensiunea arteriala

Hipertensivii par sa isi fi gasit leacul natural, inclusiv cei care nu au raspuns favorabil la cura medicamentoasa administrata. Exercitiile fizice in apa mentinuta la 32 grade Celsius par sa dea rezultate uimitoare.

In cadrul unui experiment coordonat de cercetatorii brazilieni de la Universitatea din Sao Paulo 32 de persoane care aveau constant valori ridicate ale presiunii arteriale au raspuns favorabil dupa trei saptamani de gimnastica aerobica acvatica. Hipertensiunea se intalneste la unul din cinci adulti, conform statisticilor internationale, afectiunea fiind responsabila cu declansarea atacurilor de cord si a tacurilor vascular cerebrale.

Pe langa exercitii si factorul lichid, cercetatorii considera un element important in reglarea tensiunii arteriale il ocupa temperatura apei, rezultatele obtinute in piscine cu apa incalzita la doar 27 C nefiind atat de multumitoare.

Sursa foto: aflacum.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea