Social

#ziua marinei #sfanta maria #evenimente #zile libere

Evenimente de Sfanta Maria! Iata ce poti face...

In anul Centenarului, Statul Major al Fortelor Navale marcheaza aniversarea Zilei Marinei Romane printr-o serie de evenimente, la care vor participa mii de marinari militari, zeci de nave si numeroase aparate militare de zbor.

Peste 3000 de militari ai Fortelor Navale Romane, dar si ai fortelor NATO, participa cu zeci de nave si aeronave la cel mai mare spectacol naval pregatit pentru 15 august, de Ziua Marinei Romane. Grandiosul spectacol de pe mare, uscat si din cer va fi urmarit, de pe faleza Cazinoului din Constanta, de cel putin 10.000 de persoane, conform Evz.

Ziua Marinei Romane a fost organizata pentru prima data in anul 1902, la Constanta, la data de 15 august, cu prilejul sarbatoririi Adormirii Maicii Domnului, protectoarea marinarilor, iar in anul 2009 aceasta zi a fost declarata sarbatoare nationala. in anul Centenarului Marii Uniri, sarbatoarea marinarilor a devenit un amplu festival al marii si al traditiilor marinaresti, iar orasul Constanta este nu numai poarta principala de iesire a tarii noastre la Oceanul Planetar, ci este si capitala Marii Negre pentru toti romanii, potrivit Cugetliber.ro.

Programul zilei de 15 august, pe ore

Exercitiul Naval Fortele Navale Romane 18, cel mai mare spectacol naval al anului, este programat miercuri, 15 august, intre orele 10.00 şi 12.30, la Constanta, Mangalia, Braila si Tulcea. Activitatile specifice vor continua, intre orele 13.00 şi 15.00, in Portul Tomis din Constanta, unde marinarii militari vor organiza jocuri si concursuri traditionale marinaresti. Ziua se va incheia cu concertul Muzicii Militare a Fortelor Navale, sustinut pe faleza din Constanta, incepand cu ora 20.00, iar marinarii militari se vor retrage cu torte, in intervalul orar 21.00 - 23.00, in orasele Constanta si Mangalia.

Ce poti face in Bucuresti?

Primaria Sectorului 3 a pregatit pentru maine, 15 august, de la ora 20.00, in Parcul Coltea, un concert special de muzica sacra sustinut de corala barbateasca ortodoxa „Te Deum Laudamus”. Corala promoveaza valorile muzicii religioase romanesti si universale, la festivaluri din tara si strainatate, fiind invitata sa concerteze, printre alte orase reprezentative, la Viena, in catedrala „Sfantul Stefan”. Programul „Simfonii de vara” i-a adus pe membrii „Te Deum Laudamus” mai aproape de bucuresteni inca de anul trecut, cu prilejul aceleiasi sarbatori. Vineri seara corala va concerta sub indrumarea dirijorilor Cristian Paraschiv si Silviu Enache, conform Primarie3.ro.

 

Surse: Evz.ro, Cugetliber.ro

Sursa imagini: Evz.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea