Social

#canicula Europa #canicula romania #prognoza meteo #vremea

Europa se topeste! Primul week-end canicular in Romania!

In mai multe tari din Europa au fost doborate recorduri de temperatura! Meteorologii anunta primele zile caniculare in Romania, in acest weekend, temperaturile urmand sa atinga in unele locuri si 38 de grade Celsius. 

In Londra s-a inregistrat, miercuri, cea mai calduroasa zi de iunie din anul 1976 incoace - 33,9 grade Celsius. A fost prima dintre cele 5 zile cu temperaturi de peste 30 de grade anuntate pentru capitala britanica, scrie AFP, citata de Phys.org.

In Italia,  actualul val de canicula este cel mai intens din ultimii 15 ani, cu temperaturi mai mari cu pana la 8 grade decat media acestei perioade - 39 de grade Celsius in Milano si pana la 30 in Alpi, la altitudini de 1.000 de metri.

In Paris, temperaturile au atins 37 de grade Celsius, iar in Madrid s-au apropiat de 40 de grade, devenind tot mai cald in acest zile.

Tari din sudul continentului european se confrunta cu incendii de padure. Dupa ce 64 de oameni au murit in Portugalia, doua incendii forestiere au izbucnit de duminica si in sudul coastei adriatice a Croatiei, cu temperaturi de 35 de grade Celsius. 800 de turisti au fost evacuati.

Austria, Olanda si Elvetia se confrunta de asemenea cu temperaturi neobisnuit de ridicate pentru aceasta perioada.  

Mai multe detalii despre vreme gasesti pe vremea.acasa.ro. 

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea