Social

#europol.atacuri #atentate teroriste #isis #avertizare #europa

Europa, amenintata de ISIS! Avertizarea Europol

Europa se confrunta cu noi amenintari din partea Statului Islamic, anunta Europol. Potrivit politiei europene riscul unor atacuri a crescut in tarile occidentale din cauza infrangerilor din Irak si Siria, dar si din cauza numarului mare de combatanti care revin in tarile de origine.

Intr-un raport publicat de DPA se arata ca gruparea terorista ar pune la punct noi tactici pentru comiterea de atacuri in Occident, iar expertii sunt de parere ca Franta este cea mai evidenta tinta. Alte tari, precum Belgia, Olanda, Marea Britanie si Germania, se confrunta si ele cu riscul unor atacuri sangeroase.

Se asteapta ca atacurile sa fie comise de "lupi singuratici" (persoane care actioneaza pe cont propriu) cu explozibili, arme automate, cutite, topoare, macete sau masini-capcana, sunt de parere expertii in terorism.

"Dispozitive de fabricatie artizanala, explozive militare sau (dispozitive) cumparate din comert (si amplasate) in masini-capcana nu au fost inca folosite de Statul Islamic in Europa. Tinand cont de faptul ca modul de operare folosit in Orientul Mijlociu tinde sa fie copiat de teroristi in Europa, ne putem imagina ca gruparea Statul Islamic va recurge la ele la un moment dat", se mentioneaza in raport, potrivit libertatea.ro.

Sursa foto: independent.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea