Social

# Vinerea Mare libera #Vinerea Mare #zi nelucratoare

Este oficial! Vinerea Mare, libera!

Vesti bune pentru salariati! Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea care prevede stabilirea zilei de Vinerea Mare ca sarbatoare legala nelucratoare.

„Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor este ultima zi de vineri inaintea Pastelui si, astfel, ultima vineri din Postul Mare. Este una dintre cele trei zile de sarbatoare religioasa crestina numite Triduum Sacru, din care fac parte Joia Mare, Vinerea Mare si Sambata Mare”, sustin initiatorii proiectul de lege pentru completarea alin.(1) al art.139 din Legea nr.53/2003 - Codul Muncii.

Potrivit expunerii de motive a proiectului de lege, Vinerea Mare este zi legala de sarbatoare in 16 dintre cele 28 de tari ale UE.

Presedintele Comisiei de munca, deputatul PSD Adrian Solomon a sustinut proiectul de lege in plen, afirmand ca „vremea lozincilor ca totul se rezolva prin munca ar trebui sa treaca” si ca angajatorii au nevoie de angajati odihniti.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea