Social

Erste Bank acorda dividende de 0,65 euro pe actiune pentru 2006

Acti
onarii Erste Bank au aprobat, la adunarea generala acordarea unor dividende de 0,65 euro/actiune aferente anului trecut, cu aproape 20% mai mult decat cele pentru 2005, care au fost de 0,55 euro/actiune, potrivit propunerii presedintelui Andreas Treichl, a anuntat banca potrivit NewsIn. Dividendele Erste Bank der oesterreichischen Sparkassen AG se vor plati pe 6 iunie . Profitul net al grupului Erste Bank in urma impozitarii si intereselor minoritare a crescut in 2006 cu 30,1% pana la 932,2 milioane euro de la 716,7 milioane euro cat avea in 2005. Daca nu ar fi luat in considerare contributia Bancii Comerciale Romane (BCR), a carei achizitie s-a finalizat pe 12 octombrie 2006, cresterea grupului ar fi fost de 26,2% pana la 904,8 milioane euro. Erste Bank, in calitate de actionar majoritar al BCR, a declarat din luna martie ca va sprijini propunerea conducerii bancii de a distribui 55% din valoarea profitului net din 2006 ca dividende deoarece recunoaste importanta pe care dividendele BCR o au in bilantul SIF-urilor. Erste Bank este actionarul majoritar al BCR, din care detine 69,15%, dupa ce a preluat o parte din actiunile salariatilor bancii.
  •   2007-06-01
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase: Efectele dependentei dintre cumparatori si vanzatori

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.