Social

#copil # poveste copil #copil padure

Emotionanta poveste a copilului care a trait singur in padure

11 ani a trait in mizerie, intr-o coliba in care foliile din plastic ii tin loc de fereastra, fara lumina si s-a hranit cu ce apuca. Asta a indurat pana acum un baietel din Arges, abandonat de mama si aflat mai mult sau mai putin in grija unui tata care nu da pe "acasa" cu zilele.

La nici 10 kilometri de Pitesti, la marginea unei paduri, asistentii sociali au gasit un pusti de-o schioapa. Locuieste acolo de ani buni, intr-o locuinta improvizata din pamant, placaje, cartoane si plastic. Obisnuieste sa maraie precum un caine pentru a speria salbaticiunile care ii dau tarcoale.

Mai are doua surori, insa pentru ele s-a gasit un acoperis deasupra capului. Au fost duse la casa de copii! Andrei a ramas sa traiesca insa in salbaticie, flamand si nespalat. "As vrea sa ma duca si pe mine la orfelinat, sa le vad iar pe surorile mele", le-a spus pustiul cu ochi albastri reporterilor Libertatea.

Atunci cand foamea il rapune, copilul coboara prin padure pana in cel mai apropiat sat. Localnicii milosi se indura de el si ii dau o farfurie cu mancare calda.

Abia acum, cei de la Protectia Copilului s-au sesizat si au inceput o ancheta. Andrei a fost mutat ieri intr-un centru de plasament, iar instanta va decide daca parintii sai vor fi decazuti din drepturi.

Sursa foto: libertatea.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea