Social

# tulpina #emilian imbrie # mutatie #epidemiolog #ingrijorare

Emilian Imbri, despre noua varianta Covid care starneste ingrijorare: “Are o putere cum nu s-a mai vazut!”

O noua tulpina de Covid care a aparut in Africa de Sud starneste ingrijorare la nivel global. Exista suspiciunea ca vaccinurile ar putea sa nu-i faca fata. 

 

Tocmai de aceea, expertii OMS se vor intalni astazi cu oficialii sud-africani din domeniul sanatatii pentru a evalua situatia.

Noua tulpina, denumita B.1.1.529, care a fost identificata marti, prezinta „un numar extrem de mare” de mutatii, iar proteina spike arata diferit de versiunea luata in considerare atunci cand au fost concepute vaccinurile. In plus, potrivit datelor existente pana acum se parte ca transmisibilitatea acesteia este mult mai mare.

Pe fondul ingrijorarilor, Israelul a interzis calatoriile in sapte tari din Africa de Sud, iar persoanele care se intorc din aceste tari trebuie sa stea in izolare.

Masuri similare a luat si Marea Britanie, unde cei care se intorc din aceste zone trebuie sa stea in carantina timp de 10 zile indiferent daca sunt sau nu vaccinati. De asemenea, au fost interzise zborurile spre Africa de Sud.

Epidemiologul Emilian Imbri a vorbit despre noua tulpina a coronavirusului cu teama de ceea ce s-ar putea intampla.  

"Nu are nimeni mai mult decat putinele amanunte transmise de specialisti. Ar trebui sa tinem seama de ele si din fericire avem aproape doi ani de experienta in lupta cu un virus care are o putere de a se antrena si inarma cum nu cred ca s-a vazut pana acum la alte virusuri. Ne putem astepta la un virus de ingrijorare, iar atunci intr-adevar va fi un dezastru pentru ca am vazut ce se intampla la noi, in ce masura sunt respectate masurile elementare, cum sunt ignorate si cum noi gasim o bucurie in a pacali sistemul de sanatate.

Daca noul ministru al Sanatatii are curajul sa instituie masurile pe care alte tari le-au luat deja, noi vom trece mai usor, dar nu vom scapa. Virusul circula acum cu avionul, asa este. Noi il ducem, noi il aducem. Virusul apare unde exista multa populatie, unde nu se respecta regulile si unde nu se vaccineaza lumea. Din pacate Africa nu are vaccin, ca s-ar vaccina. Noi avem vaccin sa dam si Africii, dar nu ne vaccinam ca avem o teorie a drepturilor omului. Sanatatea populatiei este mai presus decat cea a unui individ.

Imi e teama de ce ar putea sa genereze aceasta forma de virus. Va spun sigur ca urmatorul tip de virus o sa aiba 40-50 de mutatii, poate chiar mai mult, si atunci sa te tii, sa faci vaccinuri care chiar sa te mai poata proteja. Singura forma e preventia si singura metoda de preventie pentru ce va veni este sa te feresti: sa porti masca, sa te speli, sa eviti aglomeratia, si sa ne vaccinam”, a declarat Emilian Imbri, potrivit realitatea.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea