Social

Emil Constantinescu isi face iluzii ca reprezinta un pericol

Emil Constantinescu incearca din rasputeri sa iasa din conul de umbra in care a intrat dupa ce mandatul sau prezidential a expirat. Asalturile asupra imaginii actualului sef al statului si lansarea unui nou proiect intitulat Forumul "Generatia Europeana" sunt doua din modalitatile pe care ex-presedintele le-a avut in vedere. Increzator ca nostalgicii ii vor mai acorda incredere, Constantinescu spera sa coaguleze cu ajutorul societatii civile o misare ce-l va propulsa din nou in atentia electoratului.

"Il somez pe Traian Basescu sa-si declare grupurile de interese si sa afirme ca nu mai are nici o obligatie fata de acestea. Nu putem accepta un presedinte din interiorul sistemului, care lupta impotriva sistemului, daca Traian Basescu ocoleste raspunsul privind colaborarea sa cu Securitatea", a atacat ieri Emil Constantinescu. Expresia "presedinte jucator" nu este, in opinia lui Constantinescu, decat o alta varianta a sintagmei "despot luminat", care a caracterizat tot prezidentiatul lui Ion Iliescu si care arata, in plus, radacina fesenista a celor doi. "In Romania, un presedinte jucator este anticonstitutional, in Europa - anacronic. Traian Basescu ne arata ca este un jucator pentru propria persoana", a continuat Constantinescu. Lupta anticoruptie din care Traian Basescu doreste sa-si faca o emblema a mandatului sau nu este pana acum decat un "zero barat", a mai declarat Constantinescu. "Lui Basescu ii cer sa-si tina promisiunile. Din punctul meu de vedere, nu a realizat nimic din ceea ce a promis", a punctat fostul presedinte. Totodata, Emil Constantinescu si-a aparat fostul colaborator - Dorin Marian, acuzat de seful statului ca a inregistrat o convorbire telefonica fara acordul sau. "Nu am fost la curent cu nimic legat de acea inregistrare. Dupa mineriada si afacerea tigareta, si convorbirile sale private (n.r. - ale lui Dorin Marian) au fost inregistrate", a afirmat Constantinescu. "Toti oamenii care au lucrat cu mine au fost, dupa stiinta mea, oameni curati. Dupa incheierea mandatului, numai Mugur Ciuvica a continuat sa lucreze cu mine. Dorin Marian si Catalin Harnagea au intrat in lumea afacerilor", a declarat Constantinescu, incercand sa pareze atacul lui Traian Basescu la adresa fostului sau consilier prezidential, invinuit de presedinte ca s-ar fi aflat in solda omului de afaceri Dinu Patriciu.

La noua ani de la depunerea juramantului in fata parlamentului, Emil Constantinescu a prezentat o initiativa menita sa ofere societatii diversitate , deschidere, dialog si dinamism - Forumul "Generatia Europeana". "Este o miscare civila, dar sigur va capata un chip politic in final. Dar, daca ii dam acum aceasta valenta, am omori-o", si-a caracterizat Constantinescu proiectul civic.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea