Social

#reorganizare administrativ-teritoriala #emil boc #premier

Emil Boc: Reorganizarea administrativa a Romaniei este o cale de eliminare a coruptiei

Premierul Emil Boc a declarat in cadrul unei emisiuni a postului public de radio ca politicienii ar trebui asa se detaseze de interesele lor imediate in favoarea cetanilor, care vor avea de castigat prin reorganizarea administrativ-teritoriala.

"Politicienii, evident, nu vor mai avea atatia presedinti de consilii judetene ... Vor pierde. De asta spun ca trebuie sa ne detasam de interesul politic marunt, daca vrem sa fim politicieni pentru interesul national", a afirmat Boc, citat de realitatea.net.

El a mai spus ca reorganizarea administrativa a Romaniei este si o masura de diminuare a coruptiei, de eliminare a clanurilor si clicilor care functioneaza la nivelul actualelor judete. "De 43 de ani, din 1968, avem un sistem care a creat niste tesaturi de interese de tot felul si care, la un moment dat, este foarte greu sa le destructurezi fara o reorganizare administrativa a tarii. Nu spun ca este motivul principal, dar este unul de baza", sustine premierul.

Emil Boc a comentat pe marginea opozitiei USL la acest proiect de reorganizare: "Este o rezistenta uriasa din partea acestor structuri care vad ca, de maine, nu mai pot apasa butonul sa aiba influenta sau acces la nu stiu ce decizie. De ce credeti ca se opun PNL si mai ales PSD, cunoscut prin baroniada pe care o are Dragnea la Teleorman, Oprisan la Vrancea sau Nicusor Constantinescu la Constanta? Pai cand au auzit astia ca-si pierd fiefurile...".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea