Social

#majorare #lege #plafonare #emil boc #salarii #profesori

Emil Boc: Decizia de majorare a salariilor profesorilor cu 50 % a fost o greseala

Premierul Emil Boc a declarat, luni seara, la postul public de televiziune ca sustinerea majorarii salariilor profesorilor cu 50% din 2008 a fost o greseala care trebuie recunoscuta, potrivit realitatea.net.

"Inca o data o spun raspicat si cu smerenie in fata romanilor: sustinerea majorarii salariilor cu 50%, in 2008, a fost o greseala pe care si eu o recunosc. In calitate de presedinte de partid, am sustinut majorarea salariilor. A recunoaste e mai bine decat a persevera in greseala. Spun asta dupa ce a trecut aceasta criza peste noi. Cred ca ar trebui sa ii schimbe si pe politicieni", a spus seful Executivului.

Membrii coalitiei au decis, joi, sa-si asume, in termen de 10 zile, un proiect de lege prin care salariile dascalilor vor fi plafonate. Prin aceasta lege, Guvernul intentioneaza sa nu le acorde majorarile de 33 de procente pe care le-au castigat in instanta.

Premierul a explicat ca nu este vorba despre o diminuare a salariilor cadrelor didactice: "Nu e vorba de o diminuare a salariilor profesorilor, nu e vorba de o plafonare . Salariile din ianuarie, majorate cu 15% in raport cu octombrie, se vor plati in continuare. Singurele probleme apar acolo unde s-au facut reincadrari pe salarii majorate cu 50%", 

Pe de alta parte, o serie de deputati PDL i-au cerut demisia lui Daniel Funeriu , ministrul Educatiei, in cadrul unei intalniri dintre parlamentari si Emil Boc, potrivit ziarului Gandul.

Motivul invocat este  proasta gestionare a situatiei care a dus la asumarea legii prin care Guvernul vrea ca salariile profesorilor sa fie uniformizate. De asemenea, deputatii democrat-liberali sunt nemultumiti si de faptul ca ministrul evita sa le raspunda la intrebari.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea