Social

#manual elevi sport #manual sport #minstrul Educatiei manual #manual de educatie fizica si sport

Elevii vor invata sportul din manual. Ce contine manualul de educatie fizica si ce spun parintii

Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a anuntat, joi, intr-un mesaj pe Facebook, faptul ca elevii de clasa a V-a vor invata, din toamna, sportul din manuale.

Potrivit cuprinsului manualului, elevii vor putea invata din carte cum sa faca o intoarcere pe loc, formarea coloanei de gimastica, dar si aspecte ce tin de igiena si protectie individuala.

„Da, elevii din clasa a 5-a vor avea manual si la disciplina educatie fizica. In 7 august finalizam licitatia pentru manualele la care s-au depus contestatii. Trist este faptul ca editurile nu au depus oferte pentru toate disciplinele. Caut solutii si pentru aceste situatii”, a declarat ministrul Liviu Pop pe pagina de Facebook.

Cartea destinata elevilor de clasa a V-a cuprinde 6 capitole, din care copiii vor invata „mersul”, „alergarea” sau „saritura”, dar si cum sa-si pregateasca organismul pentru efort, care sunt regulile de igiena individuala si colectiva sau tehnici prin care pot acorda ajutor in caz de accidentare fizica.

“Orice disciplina care apare in programa scolara pentru clasa a V-a poate sa aiba manual scolar. La muzica nu avem manual scolar? Care este diferenta intre muzica si sport?“, a intrebat ministrul Educatiei pentru stirile ProTV. 

Anuntul ministrului Educatiei a starnit un val de comentarii printre parinti.

“Eu daca lucram in sistemul de invatamant, iti faceam plangere la DNA, iti bati joc de banii publici, tu cu gura ta ai spus ca practic este inutil, elevii nu vor invata din ea”

“Domnule ministru trebuie si culegere ca la toate celelalte materii?”

Dle ministru, copiii vor da si examene din materia din manual? Vor trebui sa “toceasca”? Culegere de exercitii - v-ati gandit si la asta? Copiii vor avea si teme pentru acasa?”

“Copiii au nevoie de miscare! Invata destul la 10-12 materii (lb . romana , istorie, geografie,etc) in majoritatea tarilor, elevii au cate 5-6 ore de ed. fizica (de aici si performantele sportive la jocurile olimpicie,campionate europene si mondiale,etc) ! Faceti terenuri si sali de sport ! Introduceti mai multe ore de educatie fizica ! Mens sana in corpore sano !”

”Lasati manualele la sport, oricum ghiozdanele sunt grele. Fiecare ministru are ceva cu manualele. in loc sa mai taiati din programa si asa incarcata voi tot aglomerati. Am facut sport de performanta fara manual. Cheltuiti bani publici cumpatat, suntem prea saraci sa-i aruncam pe fereastra”

”Astept cu nerabdare manualul de dirigentie!”

“Ma scuzati,am rasfoit putin manualul. La o prima vedere pare, mai degraba, un indrumar pentru tinerii profesori, nicidecum ceva util copiilor. In plus, adaugarea unui manual la sport nu rezolva nicidecum (ba chiar agraveaza) problema ghiozdanelor mult prea grele. Oare nu ar fi mai indicat sa ne concentram atentia asupra realizarii unor manuale complete la celelalte materii, astfel incat sa nu fie nevoie ca elevii sa aiba pentru fiecare materie MINIM o culegere auxiliara? Careia, evident, i se adauga si un caiet de lucru extra. Ma intereseaza/ingrijoreaza maxim acest aspect. Deoarece nu cred ca e normal ca un copil in clasele primare sa aiba un ghiozdan ce cantareste 7 kg. De exemplu, fetita mea are 15 kg. Anul viitor va incepe clasa pregatitoare. Cum se va descurca oare sa care in spate jumatate din greutatea sa? Si asta zilnic”

“Mai bine am insista pe Gramatica Limbii Romane, am inteles ca sunt cazuri in care si ministrii fac dezacorduri subiect-predicat!” (Ministrul Educatiei a facut un dezacord gramatical, intr-o interventie telefonica la postul Antena 3, in timp ce vorbea despre perchezitiile la doua universitati, intr-un dosar numit „Diplome de licenta fara studii”. „Este o palma pe care cativa inconstienti din acest sistem o da (formularea corecta este „inconstientii o dau”) in momentul de fata invatamantului universitar din Romania pentru ca noi ne luptam CU internationalizarea universitatilor din Romania”)

“Tudor Chirila poate copia acum si la sport: “Bacu' l-am luat usor, am copiat la mate si la sport...”

“Romania ocupa locul doi in Europa la obezitate infantila. in ultimii sase ani, numarul copiilor obezi din tara noastra a crescut cu zece procente, la 25%. Geniala idee, sa faca sportul din banca!!!!! De ce nu s-a gandit nimeni la asta pana acum?!?”

“La informatica au deja manual???”

Iata ce contine manualul de educatie fizica si sport. 

 


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea