Social

#ghiozdan #elevi-problema #verificari ghiozdan

Elevii-problema din scolile bucurestene, obligati sa arate profesorilor ce au in ghiozdan

Inspectorul scolar general Constantin Traistaru a stabilit, impreuna cu reprezentantii Politiei Capitalei, formarea unui cadru legal prin care profesorii vor putea sa verifice obiectele detinute de elevii suspectati de acte care contravin Regulamentului de ordine interna.

Astfel, elevii din scolile bucurestene vor fi obligati sa permita profesorilor verificarea ghiozdanelor si a buzunarelor, in cazul in care trezesc suspiciuni. Astfel, fiecare institutie de invatamant va avea un registru al incidentelor, in care sa se specifice regulile incalcate de elevi si masurile aplicate pentru pedepsirea lor, in cadrul unui Protocol de Actiune.

Traistaru a anuntat ca pe site-ul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti a fost publicat un Indrumar, pe care scolile din Capitala sa il introduca in Regulamentul de ordine interioara. Documentul prevede ca persoanele care efectueaza controlul pot solicita elevilor sa isi goleasca gentile si buzunarele, iar doar atunci cand exista suspiciuni intemeiate, se poate recurge la perchezitie.

Verificarile se pot face de cel putin doua persoane numite de conducerea scolii si in prezenta elevului vizat, daca este posibil.

Sursa foto: theguardian.com

  •   2013-09-13
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.