Social

#elevi alocatie # bani elevi #scoala dupa scoala #after school

Elevii primesc bani pentru after school

Copiii ar putea primi lunar 200 de lei pentru programul "Scoala dupa scoala" daca initiativa legislativa propusa de doi parlamentari va fi aprobata. 

Proiectul de lege prevede că statul finanţează programul "Şcoala după şcoală" pentru elevii de până în clasa a IV-a cu un tichet de 200 de lei pe lună, valoarea acestuia urmând să fie actualizată şi indexată anual cu rata inflaţiei, prin hotărâre de guvern.

"Tichetul are scop exclusiv educaţional, este netransferabil altor beneficiari, iar şcolile sunt cele care decontează serviciul. Părintele/reprezentantul legal optează pentru acest tichet, în scris, individual pentru fiecare copil, la sfârşitul fiecărui an şcolar sau la momentul înscrierii copilului la şcoală”, se arată în proiectul de lege, potrivit Mediafax.

 

Deputaţii liberali şi-au motivat iniţiativa legislativă prin sprijinul oferit părinţilor, care să-i încurajeze pe aceştia să nu-şi abandoneze locul de muncă. Propunerea va intra in dezbatere in luna septembrie, odata cu reinceperea sesiunii parlamentare. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea