Social

#tigare electronica #lichid tigare electronica

Elemente care te ajuta sa te lasi de fumat

Fumatul este unul dintre cele mai distructive vicii pentru om. Desi este placut si poate sa induca o stare de bine, dezavantajele care vin cu acest viciu sunt uriase: riscul de a dezvolta cancer, datorita celor peste 4000 de substante cancerigene din tutun, miros neplacut in maini, haine, par si piesele de mobilier din casa, certuri cu familia si cheltuielile foarte mari. Toate sunt, intr-un final, neplaceri. Este bine sa gasesti, asadar, o solutie prin care sa te lasi de fumat, daca iti doresti o viata sanatoasa de care sa te bucuri din plin.

 

Daca ai luat decizia sa te lasi, insa nu stii cu ce sa incepi, exista o multime de elemente care te pot ajuta: tigari electronice, plasturi, carti destinate acestui lucru, clinici specializate si prieteni. Iata cele mai importante astfel de elemente.

Tigara electronica

Chiar daca a aparut in urma cu doar 10 ani, tigara electronica este cea mai eficienta solutie prin care te poti lasa de fumat. Este o alternativa care imita la perfectie fumatul, insa reuseste sa fie mult mai sanatoasa. Tigara electronica transforma un lichid in abur, pe care fumatorul il inhaleaza. Partea buna este ca acest abur nu contine substante cancerigene, chiar daca gustul de tutun poate sa ramana acelasi. Avantajele majore ale acestui tip de fumat sunt:

  • Eliminarea mirosului neplacut din haine, din maini, din respiratie, par si mobilier.
  • Posibilitatea de a opta pentru foarte multe arome. Pe www.smokemania.ro poti gasi o multime de arome, care mai de care mai interesante. DE la arome fructate pana la arome clasice de tutun, toate iti pot oferi flexibilitate si te pot ajuta sa iti colorezi viciul.
  • Posibilitatea de a-ti doza nicotina. Este motivul pentru care tigara electronica te ajuta sa te lasi de fumat. Aceasta contine nicotina, insa doza poate sa fie controlata. Dat fiind faptul ca nicotina este cea care da dependenta intr-o tigara normala, dozarea poate sa insemne renuntare, in timp. Poti sa incepi cu o doza puternica pe care sa o micsorezi treptat pana in momentul in care te lasi definitiv.

Prieteni si familie

Nu incerca sa te lasi de fumat fara ajutorul prietenilor si fara ajutorul familiei. Renuntarea la acest viciu este, in primul rand, un lucru psihologic. Astfel, trebuie sa ai sustinere din toate partile. Inainte de a te hotara sa te lasi, anunta-ti cunostintele de decizia ta. In felul acesta, presiunea pe care o vei resimti va fi una mult mai mare iar sansa de a-ti duce scopul la bun sfarsit este mult mai mare.

Ambitie

Nu este usor sa te lasi, insa nu este nici imposibil. Inarmeaza-te cu o doza puternica de ambitie, care sa te opreasca de la a fuma o tigara in pauzele de la munca, alaturi de colegi sau dimineata la cafea.

Gaseste tot felul de inlocuitori pentru tigara

Pe langa tigara electronica exista si alti inlocuitori cu care iti poti inlocui viciul. Este adevarata ca nu toti sunt sanatosi, insa sunt alternative mai sanatoase decat tutunul la fel ca lichidul din tigara electronica. Spre exemplu, poti sa mesteci guma de mestecat sau poti sa mananci bomboane de menta. Semintele pot fi si ele o alternativa, chiar foarte sanatoasa. Aceste mici delicii nu te vor lasa sa fumezi in acelasi timp, ceea ce poate sa fie un castig foarte mare. In categoria inlocuitori poate sa fie trecut si plasturele pentru renuntarea la tutun.

Carti

S-au scris destul de multe articole si de carti referitoare la tutun. Este bine sa le citesti, deoarece pot avea un efect psihologic puternic asupra ta. Multi oameni au renuntat la viciu dupa ce au citit carti in acest sens. Pana la urma, dependenta de tutun este una psihologica.

Prin carti te poti informa. Spre exemplu, vei afla ca ei afla ca dupa ce renunti la tutun sevrajul dureaza pana la 3 saptamani. Daca reusesti sa te abtii in aceste 3 saptamani, sansele sa te lasi definitiv sunt mult mai mari.

Alimentatie sanatoasa si sport

Nu in ultimul rand, renuntarea la tutun trebuie sa se faca intr-un mod sanatos. Sportul favorizeaza eliminarea tuturor substantelor neplacute din corp iar alimentatia sanatoasa iti da o stare de bine. Daca vrei sa usurezi perioada de sevraj, este bine sa mananci alimente care favorizeaza tranzitul intestinal, sa bei foarte multa apa si sa eviti substantele nesanatoase. O renuntare la fumat poate sa vina, asadar, cu mult mai multe avantaje de care te poti bucura pe termen lung.

Daca toate aceste lucruri iti sunt la indemana, mai ramane doar sa te concentrezi pe partile negative ale tutunului. Cu siguranta, sunt o multime de astfel de parti pe care le poti evidentia: uscaciunea gurii, durerile de cap, ameteala si mirosul neplacut sunt doar o mica parte intre ele.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea