Social

Electrocardiograma, ceruta ca investigatie de rutina

Stre
sul, suprasolicitarea fizica sau canicula pot declansa infarctul miocardic. In acest an, numarul solicita rilor pentru afectiuni cardiovasculare acute a crescut cu peste 70% fata de perioada similara a anului trecut, precizeaza reprezentantii unei companii de servicii medicale . Pacientii sunt fie cardiaci cronici la care caldura a determinat aparitia complicatiilor, fie pacienti fara afectiuni cardiovasculare cunoscute. Stresul ocupational, suprasolicitarea fizica, supraponderalitatea, fumatul, lipsa exercitiului fizic sau exercitiul fizic in exces, hipertensiunea arteriala, dislipidemiile sunt factori de risc pentru aparitia unui infarct miocardic acut care poate evolua rapid pana la stopul cardiorespirator. Fiind foarte ocupati cu activitatile zilnice curente, aceste persoane neglijeaza sanatatea, ignora sau minimalizeaza semnele si simptomele unor afectiuni grave, folosesc intens automedicatia si fac abuz de stimulente, vitamine si energizante. Potrivit reprezentantilor companiei de servicii medicale, „ electrocardiograma , investigatie de rutina, foarte eficienta, nu trebuie sa lipseasca de pe lista investigatiilor obligatorii de screening a starii de sanatate a populatiei“. Acestia atrag atentia ministrului Sanatatii Publice, Eugen Nicolaescu ,ca „electrocardiograma, efectuata in cursul examenului medical de rutina, in absenta simptomatologiei cardiovasculare, poate identifica modificari initiale de traseu electric si constituie etalonul cu care se vor compara cele ulterioare“.
  •   2007-05-28
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase: Efectele dependentei dintre cumparatori si vanzatori

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Vehiculele electrice vor reduce poluarea cu peste 20%

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.