Social

#unitati invatamant #eficienta energetica

Eficienta energetica in unitatile de invatamant – provocari si avantaje pentru autoritatile locale

Asociatia Environ organizeaza miercuri, 31 mai 2017 incepand cu ora 10.00, la Hotel Novotel, Conferinta "Eficienta energetica in unitatile de invatamant – provocari si avantaje pentru autoritatile locale". Conferinta este parte integranta a Proiectului "50/50 – Cresterea eficientei energetice in unitatile de invatamant", program initiat de Asociatia Environ in parteneriat cu Unabhangiges Institut fur Umweltfragen (Institutul Independent pentru Probleme de Mediu) (Germania) cu sprijinul Ambasadei Republicii Federale Germania la Bucuresti.

Evenimentul reuneste reprezentantii Ministerului Educatiei Nationale, ai autoritatilor locale care sustin proiectul - Primaria Sectorului 3, Primaria Tg. Mures si Primaria Corunca, ai unitatilor de invatamant implicate in Project , ai Departamentului pentru tineret al Primariei Orasului Berlin, Unabhangiges Institut fur Umweltfragen – UfU, precum si ai Ambasadei Republicii Germania la Bucuresti.

Tema centrală a Conferinței o reprezintă actiunile concrete pe care autoritatile locale le pot implementa cu implicarea directa a cadrelor didactice si a elevilor in aplicarea unui set de masuri practice vizand utilizarea eficienta a resurselor prin cresterea eficientei energetice a unitatilor de invatamant ceea ce contribuie atat la reducerea amprentei de carbon cat si la rentabilizarea costurilor bugetare ale comunitatii.

Conferinta isi propune sa prezinte si rezultatele inregistrate in unitatile de invatamant in care Proiectul Fifty Fifty a fost deja implementat si efectele acestor rezultate asupra intregii comunitati.

Printre vorbitorii prezenti in cadrul panelurilor de discutii se numara pe dl. Wolfgang Schwarz, reprezentantul Senatului orasului Berlin, Primarul Sectorului 3 al Capitalei, dl. Robert Negoita, Primarul Comunei Corunca, Dl. Tacacs Istvan, d-na Magdalena Iuga, Director adjunct al directiei Utilitati Publice din Cadrul Primariei Capitalei care vor incerca impreuna cu reprezentantii Ministerului Educatiei Nationale, cu elevii si profesorii prezenti in sala sa creioneze cateva masuri de sustinere a transferului de bunel practici in domeniul eficientei energetice si de implementare extinsa a Proiectului.

Scurta descriere:

Programul "50/50 - Cresterea eficientei energetice" reprezinta cel mai mare proiect educational la nivel european cu adresabilitate majoritara catre elevi, reunind aspecte ecologice, economice si sociale si oferind o privire amanuntita asupra procesului de producere si utilizare a energiei, atat din punct de vedere economic, cat si din punct de vedere ecologic. "50/50 – Cresterea eficientei energetice" este un proiect de implicare activa, continutul nu se preda si nu se abordeaza intr-un mod teoretic, ci se aplica in mod practic.

Aspectul social este evidentiat in special prin tematizarea utilizarii eficiente a energiei, comportamentul de consum si transpunerea acestora in comunitate, un alt aspect pozitiv fiind posibilitatea elevilor de a isi cunoaste scoala dintr-o noua perspectiva, relationand mult mai puternic cu aceasta si cu mediul lor.

Pentru ca proiectul sa isi atinga scopul de modificare a perceptiei si comportamentului populatiei in ceea ce priveste utilizarea eficienta a resurselor, este necesara si implicarea activa a autoritatilor locale in ceea ce priveste promovarea informatiei si a metodelor practice de crestere a eficientei energetice in randul comunitatii. In acest sens autoritatile locale sunt invitate sa se inscrie in acest demers prin care vor beneficia de expertiza germana in implemantarea unor masuri concrete ce se traduc in scaderea facturii de energie prin masuri simple, fara investitii.

Pentru detalii privind obiectivele si rezultatele proiectului accesati site-ul proiectului //www.fifty-fifty.org sau pagina de Facebook https://www.facebook.com/Fifty-Fifty-Project

Asociatia Environ este o organizatie colectiva ce instituie in Romania principiul european al raspunderii extinse a producatorului in domeniul deseurilor de echipamente electrice, promovand activ conceptele de colectare selectiva, reciclare si economia circulara in tara noastra.

Acest proiect este finantat prin Programul de Asistenta Consultativa pentru protectia mediului in tarile din Europa Centrala si de Est, Caucaz si Asia Centrala si in alte tari vecine ale Uniunii Europene a Ministerului Federal German de Mediu(AAP).

Acest proiect este supervizat de Ministerul Federal German de Mediu si de Agentia de Mediu din Germania (UBA).

Responsabilitatea pentru continutul acestui comunicat de presa revine autorilor.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea