Social

#deformarea coloanei vertebrale #probleme coloana vertebrala #tableta #smartphone #gadgeturi

Efectul nociv al gadgeturilor. Iata in ce hal iti deformeaza corpul!

22 de kilograme. Aceasta este greutatea pe care o resimt umerii atunci cand stai concentrat cu un telefon sau cu o tableta in mana, scrie medicaldaily.com.

Potrivit unui studiu, persoanele care petrec mult timp scriind pe tableta sau pe un smartphone ajung sa sufere o grava deformare a coloanei vertebrale. Medicul ortoped Kenneth Hansraj, cel care a si realizat cercetarea, spune ca, daca faci acest lucru timp de 416 zile, zona cervicala a coloanei se incovoiaza iremediabil.

Deformarea apare din cauza presiunii mari la care este supusa aceasta regiune a coloanei. Practic, spune Hansraj, e ca si cum o persoana ar cara mereu in spate un copil de 7 ani.

Pozitia normala a corpului trebuie sa fie cea in care urechile sunt aliniate cu umerii. In timp ce folosesti un smartphone sau o tableta, corpul sta mereu aplecat in fata.

Sursa foto: medicaldaily.com

Hansraj a calculat si modul in care este deformata coloana vertebrala in functie de gradul de inclinare a capului in timpul scrisului pe un astfel de dispozitiv. El sustine ca deformarile pot deveni atat de grave, incat se poate ajunge la interventii chirugicale.

Sursa foto: galleryhip.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea