Social

#oua #consum de oua #beneficii consum oua

Efectele uimitoare pe care le pot avea ouale asupra sanatatii. Iata de ce boli te scapa

Cu un continut ridicat de proteine, ouale pot avea beneficii nenumarate pentru sanatate. Cercetatorii incearca sa scoata in evidenta si alte efecte nestiute ale oualor pentru organism si cum pot ele sa imbunatateasca viata celor care le consuma in mod regulat.

Potrivit unui studiu realizat de Universitatea Tufts din Statele Unite si aflat momentan in plina desfasurare, ouale ar putea reduce riscul de dementa si ar putea preveni pierderile de memorie, datorita continutului lor de antioxidanti pretiosi (cei mai importanti fiind luteina si zeaxantina).

Celor doua categorii de subiecti ce participa in prezent la acest studiu le vor fi testate atentia, gradul de relationare, memoria si fluenta verbala, pentru a putea identifica daca exista intr-adevar riscul aparitiei dementei.

Jumatate din subiectii participanti va trebui sa consume 2 oua pe zi, timp de 6 luni. In urma cercetatarii, realizatorii acesteia se asteapta la o imbunatatire considerabila a functiilor mintale in cazul subiectilor care au consumat oua.

Sursa foto: fullthrottletn.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea